Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | "Ebediyete Giden Matematik 21.Yüzyıl Durağında…"
"Ebediyete Giden Matematik 21.Yüzyıl Durağında…"
  • Paylaş
Matematik: pür matematik ve uygulamalı matematik olarak ikiye ayrılır. Lehigh Üniversitesi (Penysilvania, USA) emekli Matematik Profesörü MATEMATİK SANATI (The Art of Mathematics) adlı kitabın yazarı JERRY P.KING’e göre ‘‘Pür matematik zihinde oynanan bir oyundur. Oyunun hareketlerinin gelişimini kağıt üzerine yazdığınız sembollerle izlersiniz. Oyun ilerleyip soyutlamalar artınca yeni düşünsel nesneler yaratılır.”

İnsanların büyük bir bölümü “Matematik nedir?” sorusunun yanıtını vermekte zorlandıkları gibi, bu konuyla neden bazılarının uğraştıklarını da kavrayamazlar. TDK sözlüğüne göre matematik “aritmetik, cebir, geometri gibi sayı ve ölçü temeline dayanarak niceliklerin özelliklerini inceleyen bilimlerin ortak adı’’dır. Belçikalı Emekli Egitim Psikolojisi profesörü Eric De Corte tarafından “Matematik, yaşamın soyutlanmış bir biçimidir." şeklinde yapılan tanım herhalde en gerçekçi ve en genis haliyle matematigi ifade eder.  

Devamı için tıklayınız.


Haber
:
Hülya İMIK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
27 Ocak 2022, Perşembe 11:49
Okunma
:
1.250 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları