Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ünlü Senarist Atasay Koç'tan Kaçırılmayacak Bir Seminer "Hikayeni Nasıl Bulursun?"
Ünlü Senarist Atasay Koç'tan Kaçırılmayacak Bir Seminer "Hikayeni Nasıl Bulursun?"
  • Paylaş
Atasay Koç, Yetenek Merkezli Eğitim modeli ile eğitim yapan Okyanus Kolejleri Rehberlik biriminin "Kariyer Günleri" etkiniliğine konuk olarak katılacak. Etkinlik kapsamında "Hikayeni Nasıl Bulursun?" adlı bir seminer verecek.

Televizyon ekranlarının en çok izlenen dizilerinden olan Kavak Yelleri, Muhteşem Yüzyıl, İntikam, Güneşi Beklerken ve Kaçak Gelinler’in senaristi Atasay Koç, 16 Aralık 2015'te 10.30-13.00 saatleri arasında Avcılar Okyanus Koleji’nde senaryo yazma teknikleri üzerine seminer verecek. 

Ünlü senarist, senaryo yazarlığı konusunda bilgi vererek ve bu yönde ilgisi olan öğrencilere ışık tutacak.

Atasay Koç Hakkında

Atasay Koç 2002 yılında Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Prag’ta Famu Sinema Okulu’nda Sinema çalışmaları eğitimi almaya başladı. Ardından Bilgi Üniversitesi Sinema ve TV bölümünde yüksek lisans yaptı. Kısa filmleri ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödül ve gösterimler kazandı.

Koç, çok sayıda reklam filminde yardımcı yönetmenlik yaptıktan sonra 2008 yılından itibaren senaristliğe başladı. Muhteşem Yüzyıl, Kavak Yelleri, İntikam ve Güneşi Beklerken başta olmak üzere birçok uzun soluklu TV dizisinin senaristliğini yaptı.

‘‘Reprodüksiyon’’ isimli senaryosu ile TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) en iyi ilk film senaryo ödülünü kazandı. Aynı proje ile 2014 Köprüde Buluşmalar Ortak Yapım Marketi’ne ve Romanya’da düzenlenen Film Teep proje geliştirme programına katılmaya hak kazandı.

2014 yılında Polonya T-Mobile New Horizons Film Festivali’ne proje tanıtımı için ve Prag’ta Midpoint Script Center’ın düzenlediği Training the Trainers Workshopuna davet edildi ve orada senaryo doktorluğu eğitimi aldı.  

‘Reprodüksiyon’’ isimli film projesinin senaryo geliştirme süreci devam ederken, senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yapacağı ‘‘Yeni Bir Gün’’ isimli filmini önümüzdeki yıl çekmeyi planlamaktadır.


Haber
:
Ekin KAPUSUZ
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
14 Aralık 2015, Pazartesi 11:36
Okunma
:
3.917 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları