Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanuslu Öğrenciler Milset Ese 2018 Avrupa Uluslararası Bilim Fuarında Türkiye'yi Temsil Etti
Okyanuslu Öğrenciler Milset Ese 2018 Avrupa Uluslararası Bilim Fuarında Türkiye'yi Temsil Etti
  • Paylaş
Okyanuslu öğrenciler MİLSET ESE 2018– EXPO SCİENCES EUROPE'da (Avrupa Uluslararası Bilim Fuarı) Türkiye'yi temsil etti.

Bu yıl Polonya’nın Gdynia şehrinde 16-22 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleşen fuarda Okyanus Kolejleri'nin 3 farklı okulundan 6 öğrencimiz katıldı. Bargem Proje koordinatörü Duygu Yavuz ve Bargem Proje sorumlusu Melis Dinç önderliğinde hazırlanan öğrenci bilim ekibimiz ülkemizi Gdynia’yada başarıyla temsil etti.

Okyanuslu öğrenciler Burak Soylu ve Kaan Taha Çekiç kimya alanında “FRESHNESS SENSOR FOR MEAT AND FISH” isimli projeleri ile, Seda Bozyiğit ve Birsen Lara Arslan mühendislik alanında “HYDRAPHOBIC SURFACES” isimli projeleri ile, Dilara Aydın ve Loran Aslan ise sağlık alanında ”THE EFFECTS OF PROPOLIS AND CURCUMA LONGA ON CANCER, OBSERVING THEIR IMPACTS ON VASCULARITY AND GROWING PROCESS IN CHICKEN EMBRYOS” isimli projeleriyle fuarda büyük ilgi gördüler. 

Ayrıca öğrenciler fuara katılan tüm ülkeleri Okyanus Kolejleri tarafından gerçekleştirilen Okyanus INSPO Uluslararası Proje Yarışması'na da davet ettiler.

Bu yıl toplam 500 katılımcı ve 29 ülkenin katılımıyla gerçekleşen dünyanın en prestijli bilim fuarlarından biri olan ESE 2018’de öğrenciler ve öğretmenler kendi ülkelerine ait bilimsel eğitimi ve yaptıkları bilimsel çalışmaları birbirlerine aktarmanın yanı sıra kültürlerini de paylaşarak birçok yeni dostluğa imza attılar.

ESE 2018'e katılan 29 ülke arasında; Polonya, Almanya, İspanya, Cezayir, Kolombiya, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Hong Kong, Meksika, Kore, Tayland, İsviçre, Portekiz, Çin, Fransa, Tunus, İtalya, Malta, Litvanya, Maceristan, Romanya, Slovakya, Bulgaristan, Belçika, Danimarka, Avusturya, İran, Ukrayna ve Rusya yer aldı. 


Haber
:
Duygu Celebcioğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
23 Temmuz 2018, Pazartesi 10:43
Okunma
:
2.644 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları