Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Teknofest'te
Okyanus Teknofest'te
  • Paylaş
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’e Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen 5 farklı proje çalışması İnsanlık yararına Teknoloji alanında finalist olarak davet edildi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedeflerinde önemli rol oynayan Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, Tübitak ve Türksat’ın gibi kuruluşların paydaşlığında düzenlenen ve bu alanda gerçekleştirilen yarışmalar arasında en büyük ödüllere sahip olan TEKNOFEST 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST’te 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ile gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri destekleniyor. Teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım 2000’in üzerinde yarışmacı katılıyor. Ayrıca 4 gün boyunca gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST bilime, teknolojiye, havacılığa ve uzaya yönelik çeşitli etkinlik ve aktiviteler ile katılımcılara dolu dolu bir teknoloji ve bilim festival yaşatmayı hedefliyor.

Yarışmaya Özel Fatih Okyanus Koleji öğrencilerimizden Erim ARSLAN, Fen Bilimleri öğretmeni Vedat ŞAHİN ile birlikte gerçekleştirmiş olduğu Kapalı Mekanlarda Sigaraya Son isimli proje çalışmasıyla  finalist olarak davet edilirken, Özel Bahçeşehir Okyanus Kolejinden Bilişim öğretmenleri Gülşah SEZAVAR danışmanlığında öğrencilerimiz Asım Emre TAŞKIRAN ve Sarper YAYLA Telefon Kontrollü Hasta Yardımcı Araç, Onur KAİM ve Göktuğ ERPAK Akıllı İlaç Kutusu, Hilal ESENDURAN danışmanlığında öğrencilerimiz Ömer ORUÇ ve Batuhan Tunç ORGA Sera Isı Dengeleyici ve Dilek ZENGİN danışmanlığında öğrencilerimiz Tarık Yiğit DEMİREL ve Arda ŞANLI CANKURTARAN isimli projeleri ile İnsanlık Yararına Teknoloji kategorisinde Finalist olarak davet edilmiştir. Öğrencilerimizi ve onlara yol gösteren danışman öğretmenlerimizi büyük başarılarından dolayı tebrik eder, finalde başarılar dileriz.


Haber
:
Duygu CELEBCİOĞLU
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
17 Eylül 2018, Pazartesi 08:18
Okunma
:
3.515 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları