Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus'tan Kapadokya ve Pamfilya Kültür Turu
Okyanus'tan Kapadokya ve Pamfilya Kültür Turu
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Kademesi öğrenci ve öğretmenleri, Türkiye'nin doğal güzellikleri ile tarihi eserlerinin bütünleşmiş olduğu Kapadokya ve Pamfilya turuna çıktılar. Bu tur boyunca öğrencilerimiz İç ve Akdeniz bölgesinde yer alan tarihi ve doğal güzellikleri, yer şekilleri, bitki örtüsünü ve kültürünü rehberler eşliğinde gezerek yerinde incelediler.

Okyanus’tan Kapadokya ve Pamfilya’ya kültür turu;

Okyanus Kolejleri Bahçeşehir, Avcılar, Beylikdüzü, Halkalı, Bahçelievler, Fatih, Kemerburgaz, Ataşehir ve Sancaktepe Ortaokul Kademesi öğrenci ve öğretmenleri, 8-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kapadokya - Pamfilya turuna çıktılar.

İlk durak Kapadokya bölgesi oldu.

Gezimiz, büyüleyici güzelliğiyle bizi karşılayan Ihlara Vadisi ile başladı. Yeraltı şehri gezisinin arkasından, bölgenin önemli yeraltı kaynağı olan Onyx atölyesinin gezilmesi ve alışverişin ardından geziye devam ettiler.

Peribacalarının muhteşem güzelliği; Esentepe.

Derbent Vadisinin gezilmesinin ardından Uçhisar Esentepe seyir noktasından, muhteşem Peribacalarını kuşbakışı gören öğrencilerimiz fotoğraf çekmeyi unutmadılar. Güvercinlik Vadisinde güvercinleri besleyen öğrencilerimiz, gezimizin tadını çıkarttılar.

Çanak çömlek yapalım; Avanos.

Öğrencilerimiz, Peribacalarının en yoğun olduğu Göreme Açıkhava Müzesini gezdikten sonra, Avanos’ta çanak çömlek yapımını izleyip, çömlek yapmayı denediler. Paşabağları ve Zelve Vadisi gezildikten sonra yorulan öğrencilerimiz, dinlenmek için otellerine geçtiler.

Ve Pamfilya…

Gezimizin ikinci durağı tarihi ve doğal güzellikleri ile insanı kendine hayran bırakan Pamfilya’ydı. Manavgat Şelalesi, Side Antik Tiyatrosu, Side Apollonia Tapınağı ve Aspendos’u gezen öğrencilerimiz, fotoğraf zamanlarını da iyi değerlendirdiler.

Muhteşem Alanya Manzarası...

Alanya Damlataş Mağarası gezilip, rehberlerimiz tarafından öğrencilerimiz bilgilendirildikten sonra Alanya Kalesine doğru yola çıkıyoruz. Kalede Alanya ve Alanya Limanının muhteşem manzarasını izleyip fotoğraflarımız çekildikten sonra, oluşumu ve güzelliğiyle bizleri kendisine hayran bırakan Düden Şelalesine doğru yola çıkıyoruz.

Pamfilya’nın güzelliklerini biraz da tekneden izleyelim…

Kemer limanında bizleri bekleyen teknemiz ile maviliğe doğru yola çıkıyoruz. Fosforlu Mağara, Korsan Mağarası ve Cleopatra plajını gördükten sonra tekne eğlencemiz başlıyor.

Kapadokya- Pamfilya gezisi ile öğrencilerimiz, iç ve Akdeniz bölgelerinin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde inceleme ve görme fırsatı bularak unutulmayacak anılar yaşadılar.


Haber
:
Sevda Gül
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Tarih
:
26 Mayıs 2016, Perşembe 00:00
Okunma
:
8.587 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları