Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey "Hayat Alfabesi" Konulu Seminer Verdi
Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey "Hayat Alfabesi" Konulu Seminer Verdi
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey Avcılar Okyanus Koleji konferans salonunda 17 Aralık 2015 Salı günü 14.00-16.30 arası “Hayat Alfabesi” adlı kitabını konu alan bir seminer verdi.

Avcılar Okyanus Koleji Fen Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik verilen seminer Nilay Coşar'ın Orhan Özbey'in özgeçmişini okumasıyla başladı. Kürsüye davet edilen Orhan Özbey, bir yolcuyla başlayan 100 trilyon yolcuyla devam eden hayat yolculuğunun hikayesinin anlattı.

“İnsanın Sırrı Hücreyle Başlar”

İnsanın sırrının hücrelerle başladığı ifade eden Özbey, “Vücudumuzdaki en küçük canlı olan hücreler inanılmaz bir sistemle görevlerini yerine getiriyor. Bir yolcuyla başlayıp, 100 trilyon yolcuyla devam eden müthiş bir yarış yaşanıyor vücudumuzda. Her hücre bir yolcu ve trilyonlarca yolcu sayısız yollarda doğru yolu hiç şaşırmadan buluyorlar. Üstelik her hücrenin bir görevi var ve sadece o göreviyle ilgileniyor.” dedi.

Seminer özellikle plasenta ile ilgili önemli gerçeklerin açıklandığı bölümle büyük ilgi gördü. Özbey, “Plasenta olağanüstü görevler başaran bir et parçasından başka bir şey değildir. Plasenta anneden bebeğe gelen kan hücrelerine geçit vermez. Zehirlere ve mikroplara karşı son derece duyarlı hareket eder, onları asla içeri almaz.” dedi

Öğrencilerin büyük katılım gösterdiği seminer sonunda Orhan Özbey öğrencilerin sorularını cevapladı. 11. sınıf öğrencisi Berkay Gersman ve 10. sınıf öğrencisi Dilara Aydın teşekkür çiçeği takdim ettiler. Seminer Orhan Özbey'in “Hayat Alfabesi” adlı kitabını imzalaması ile son buldu.


Haber
:
Şentürk UÇAK
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
22 Aralık 2015, Salı 15:57
Okunma
:
3.894 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
bir veli / 30 Aralık 2015, Çarşamba 12:04
Öğrencilerimize vereceğimiz en faydalı eğitimin, seküler bilim dallarına dayalı derslerle birlikte, insanın hakikati ve yaratılış konularını da içeren bu tarz seminerler olacağına inanıyorum. Bu seminerlerin sayısının arttırılarak devam etmesi temennisiyle kurucumuzu tebrik ediyorum. Böyle bir kurucunun kurduğu okulda çocuğumun eğitim görmesinden de ayrıca çok memnuniyet duydum. Sancaktepe'ye de bekliyoruz. Teşekkürler.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları