BLOG / ARA
Öğrencilerimiz Rekor Sayıda TÜBİTAK Projesi Yürütüyor
Okyanus Koleji öğrencileri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Lise ve Ortaokul proje yarışmalarına bilimsel projeleriyle hazırlanıyorlar.

Tüm kampüslerimizde proje çalışmalarına ilgi duyan öğrencilerimiz Ekim ayından bu yana proje konularını belirleyerek çalışmalarına başladılar. Sadece Okyanus Kolejinde bulunan BARGEM biriminin desteğiyle proje yapmayı öğrenen öğrencilerimize konularıyla ilgili branş öğretmenleri de Proje Danışmanı olarak destek veriyorlar.

BARGEM tarafından Üniversiteler ve Okyanus Koleji arasında yürütülen işbirliği anlaşmaları sayesinde hem lise hem de ortaokulda çok sayıda öğrencimiz proje çalışmalarını üniversite ortamında akademisyenlerin de desteğiyle gerçekleştirme fırsatı buluyorlar. Birçok öğrencimiz ise çalışmalarını okulumuzda bulunan üst düzey Bilim ve Teknoloji laboratuvarını kullanarak ve farklı sanayi kuruluşlarının ARGE laboratuarlarından destek alarak gerçekleştiriyorlar.

Fen bilimleri, Matematik ve Sosyal bilimler alanında TÜBİTAK, Uluslararası proje yarışmaları ve Bilim Fuarlarına yönelik gerçekleşen öğrenci çalışmalarıyla Okyanus Koleji bu sene de rekor sayıda proje üretimini gerçekleştiriyor.

2017-2018 eğitim öğretim yılında 320 lise, 420 ortaokul öğrencimiz olmak üzere  toplam 740 öğrencimiz ile  370 proje çalışması  yürüten okullarımız Bilim ve Teknolojiye verdiği önemi öğrencilerine sunduğu imkanlarla birkez daha gösteriyor.

Öğrencilerimiz projelerini 1. dönemin sonuna kadar tamamlayarak TÜBİTAK başvurularını gerçekleştirecekler. Tüm proje ekibi öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

Duygu CELEBCİOĞLU
Hüseyin ÜNSAL