Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | O'MUN (Okyanus Model Birleşmiş Milletler) Konferansı Antalya'da Gerçekleşti
O'MUN (Okyanus Model Birleşmiş Milletler) Konferansı Antalya'da Gerçekleşti
  • Paylaş
O’MUN (Okyanus Model United Nations) Antalya/Belek’te Ortaokul ve Lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

MUN ((Model United Nations) Nedir?
Model Birlermiş Milletler dünyanın dört bir yanında ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde ders dışı veya kulüp aktiviteleri adı altında işlenmekte olan bir konsepttir. Katılımcı öğrenciler, danışman öğretmenler eşliğinde Birleşmiş Milletler delegesi rolünü üstlenir. Böylece Model Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletlerin uluslararası yaşanan problemlere yönelik çalışmalarını simüle ederek, öğrencilere sorunlara ilişkin bilinç kazandırmayı hedefler.
Tamamı yabancı eğitmenlerden oluşan organizasyon ekibi ile konferansımızı gerçekleştiriyoruz.
Birleşmiş Milletler 2. Dünya Savaşı'ndan sona kurulmuş; kuruluşundan kısa süre sonra ise Harvard üniversitesinde bu organizasyonun ilk simülasyonu denenmiştir. Zamanla Amerika Birleşik Devletleri'ndeki önde gelen tüm okullarının yapmaya başladığı simülasyon konferansları, 1970‘lerin başında Hollanda'da yapılan uluslararası konferans Lahey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı (THIMUN} takip etmiştir. Model Birleşmiş Milletler konferansları, günümüzde uluslararası düzeyde büyük çoğunluğu İngilizce olmak üzere Fransızca, İspanyolca ve Almanca olarak da yürütülmektedir.
Organizasyon, temel olarak, farklı sosyoekonomik durumlardan, kültürlerden, etnik kökenlerden, öğrenim durumlarından gelen katılımcılarla birlikte çalışma ve birbirlerinin fikirlerine saygı duyarak fikir alışverişi yapma yetilerini kazandırmayı hedeflemektedir.

Neden O’MUN Konferansı Yapıyoruz?
Okyanus Kolejleri Model Birleşmiş Milletler Konferansı O’MUN un amacı katılımcıları dünya konuları hakkında bilgilendirmek, öğrenilenleri konferansın 3 günlük sürecindeki komite çalışmalarında işleve dökmektir. Katılımcıların toplum önünde rahat konuşabilme becerisi edindiği konferans, ikili ve gruplarla kurulan iletişimle bireylerdeki ikna kabiliyetini güçlendirirken bilgiyi kullanabilmeyi öğretir.
O’MUN Konferansının temel amaçlarından biri de; dünya vatandaşı vizyonunu ve misyonunu öğrencilerimize aşılayarak her gencin dünyanın sosyal, çevresel ve ekonomik yönü olmak üzere daha nice sorunlarıyla ilgili fikirlerini öznel bir biçimde ifade etmelerini ve Model Birleşmiş Milletler gibi platformlarda seslerini duyurmalarını sağlayarak, toplumun genç nüfusunun ilgi ve beklentilerini küresel anlamda dile getirmelerini gerçekleştirmektir.
Ayrıca daha donanımlı, eğitim ve kültür seviyesi daha yüksek, sosyal bilinci gelişmiş, dünya vatandaşı vizyonu edinmiş, lojistik olarak günden güne gelişen ve gelişecek olan O’MUN da birlikte çalışmak, edinilen tecrübeleri paylaşmak, konuşmak, dinlemek, soru sormak, araştırmak ve bireysel gelişimini hedefleyen bir gençlik platformu oluşturmak da yine temel amaçlarımız arasındadır.

O’MUN Konferansına Katılan Öğrencilerimizin Kazanımları Nelerdir?
•    Kişisel ve sosyal alanda özgünlükleri gelişir
•    Ulusal düzeyde bilgiye sahip olur ve edindiği bilgileri kullanır
•    Ulusal ve uluslararası etkinliklere katılarak liderlik eder
•    Toplum içerisinde iletişim becerisi edinir
•    Karar alma ve uygulama kapasitelerini bireysel düzeyde arttırılarak toplumda fark oluşturur
•    Konferans sürecinde İngilizce kullanım zorunluluğu nedeniyle dil hâkimiyetini artırır.

SECRETARY GENERAL:
1    ALİ ZAİN    KARA

CHAIRS:
1    DAVID    MILES
2    MARCUS    RUTZDÖRFEL
3    DELIA    BONSIGNORE
4    MARIA PARASKEVİ    COPPOCİ

CO-CHAIRS:
1    DOĞA    KENAN
2    BÜLENT CAN    SOLAKARI
3    VAHİDE ZEYNEP    ÜNAL
4    NAZLI    DURULMUŞ

ADMINS:
1    GÖKÇE    HOCA
2    DENİZ    YILDIRIM
3    KAYRA    KÜÇÜKÇOBAN
4    IBRAHIM AMEER    ABDULKHALEQ

ADVISORS:
1    SERAP    DÖNMEZ
2    ÜMMÜHAN    DAL
3    GÜLCAN    AYHAN
4    DİLEK    DERELİ
5    YAĞMUR     TOKA
6    ÖZGE    MOLLAOĞLU
7    TUBA     KURTULUŞ
8    ENES    EREN
9    SAMİ ERDEM    OLTULU
10    ARZU    ADIGÜZEL
11    TUĞBA    TANRIVERDİ
12    SEVAL    YILDIRIMLAR
13    ZEYNEP    BAŞPINAR


ORGANIZATION TEAM

Middle Schools’ Academic Head: EDA CİHAN

High Schools’ Academic Head: YAVUZ ALTAŞ

Program Coordinator: DUYGU GÜNER

Academic Coordinator: J. ABBAS YAGHOBİ, PH.D.

 

Birleşmiş Milletler’deki güncel konuların tartışıldığı, devletler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin rollerini öğrencilerin üstlendiği O’MUN konferansında, öğrencilerimiz İngilizce dilini, topluluk önünde konuşma, uzlaşma, tartışma kültür ve yeteneklerini geliştirdiler.

Katılımcıların, gerektiğinde kendilerini bireysel düşüncelerinden soyutlayarak farklı görüşleri de temsil etmelerini sağlayan O’MUN, bu sayede öğrencilerimizin dünyaya bakış açılarını geliştirdi.

Delegelerin komiteleri ve görüştüğü güncel konularını görmek için lütfen tıklayınız.


Haber
:
İbrahim Aslan
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
18 Aralık 2017, Pazartesi 10:55
Okunma
:
6.107 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Bora Serhat Çelik / 18 Aralık 2017, Pazartesi 13:38
Öğrencilerin gelecek hayalini besleyen, onların hayata etki yapabileceklerini öğreten, işaret eden eğitimcilere teşekkürler.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları