Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | MAPP Kariyer Haritasıyla Rotanızı Çizin
MAPP Kariyer Haritasıyla Rotanızı Çizin
  • Paylaş
Kariyer Haritasıyla Yol Alıyorlar

Okyanus Kolejlerinde 9. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrenciler MAPP Kariyer Testi ile kariyer haritalarını oluşturuyor, gelecek hayallerine doğru yol alıyor.

Okyanus Kolejleri liselerinde, Kariyer Odaklı Yetenek Merkezli Eğitim Modeli uygulanmakta. Okyanus’taki, bütün öğretim ve eğitim işleyişi, gençlerin başarılı ve mutlu olacağı bir gelecek için tasarlandı. Üniversite hazırlık sürecindeki ders seçiminden, yükseköğretim programlarında hedefler belirlemeye; sanatsal-kültürel-sportif kulüplerden, kariyer eğilimlerine kadar yetenek kavramı üzerinde duruluyor. Yeteneğin, insan yaşantısını şekillendiren doğal bir motivasyon kaynağı olduğundan, yeteneğini tanıyan onu geliştirme imkanı bulan gençler, doyumlu bir kariyere ulaşacaktır.

Okyanus Kolejleri Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, bütünsel rehberlik anlayışı içinde öğrencilerine sunduğu  MAPP Kariyer Testi, motivasyonel kaynaklarını fark etmelerini, kariyer tercihlerinde objektif verilerle çalışmalarını sağlıyor. MAPP™ Kariyer Testi, bugün dünyada, her 30 saniyede bir kişi tarafından uygulanmakta olan bireyler için kapsamlı kariyer testidir. 1995 yılından beri başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın hemen hemen her ülkesinde uygulanmakta. Dünya üzerinde 7 milyondan fazla kişi MAPP™ Kariyer Testi’ni yapmıştır.

Yurt dışında, insan kaynakları kuruluşlarının, kariyer koçlarının yaygın olarafk kullandığı MAPP, insanların tamamen kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerini kullanabilecekleri böylece mutlu ve başarılı olabilecekleri bir meslek bulmalarına yardımcı oluyor. MAPP™ Kariyer Testi, bireysel potansiyelin motivasyonel değerlendirilmesi anlamına gelen İngilizce (MotivationalAppraisal of PersonalPotential) ifadedeki sözcüklerin ilk harflerinden oluşan kısaltmasından oluşur.

Okyanus Koleji Lise PDR Bölümü Başkanı Bora Serhat Çelik, “MAPP Kariyer Testi öğrencilere kendilerini tanımaları için ayna tutuyor, yön bulmaları için pusula oluyor. ‘Hangi lise, hangi üniversite?’ sorusunun yanıtından daha önemlisi olan ‘Hangi meslek, hangi gelecek, nasıl bir kariyer?’ sorularını yanıtını bulmalarına yardımcı oluyor.MAPP Kariyer Testi, aklında kariyerine dair sorular oluşan gençler için özel bir araç.” diyor ve ekliyor: “Lise yılları üniversite hazırlığı içinde bulunan yıllardır. Bu çok önemli süreçte MAPP, gelecek için harekete geçirir. Kendisine ‘Bu hayat enerjimle neler yapabilirim?’ diye soran gençlerin güçlü yanıtlar vermesini sağlar. Öğrencilerimiz için 450’den fazla meslek, onların kişisel özelliklerine göre sıralanır. Öğrencilik rolünde daha iyisini yapmak için motive eder. Öğrenciye okul ve sınav motivasyonu sağlar. MAPP, güvenilir, geçerli bilimsel bir envanterdir.”

Okyanus Koleji öğrencilerinin İnteraktif Sistemleriyle eriştikleri MAPP Online bir araç olduğu için kısa sürede, keyifle tamamlanır. Çabucak raporlanır ve sürekli online olarak erişilip paylaşılabiliyor.

Okul rehber öğretmenlerinin yönlendirmesiyle uygulanan ve bireysel görüşmelerle de değerlendirilen MAPP Analizi, öğrencilerimizin ilerleyen günlerde seçecekleri Kariyer Kulüpleri için de önerilerde bulunuyor.


Haber
:
Fırat TUMBUL
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
07 Kasım 2016, Pazartesi 16:00
Okunma
:
15.514 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları