Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Lösemili Çocuklar Haftası ( 2-8 Kasım) Kapsamında Lösev Farkındalık Etkinliği
Lösemili Çocuklar Haftası ( 2-8 Kasım) Kapsamında Lösev Farkındalık Etkinliği
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokulunda "Lösemili Çocuklar Haftası" Kapsamında öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve onlarda farkındalık yaratmak adına Lösevden gelen yetkililer lösemi hastalığıyla ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiler. Aynı gün geliri "Lösev Vakfına" bağışlanmak üzere tarafımıza gönderilen el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı standımız iki gün boyunca açık kaldı.

Her sene kocaman bir şehrimizin yok olduğunu biliyor musunuz? Her sene kanser canavarının pençesine yakalanan 150 bin insanımızdan yaklaşık 100.000 evet yanlış okumadınız 100 binini kaybettiğimiz gerçeğini biliyor musunuz?

Kanserin nedenleri arasında bize göre en önemlisi ve önceliklisi yanlış ve kanser yapan maddelerle dolu beslenmedir.Yine sigara,uyuşturucular ve radyasyon yayan cihazlar kanser nedenlerinin başındadır.Lütfen minik bedenlerizi,kocaman aklınızı kullanarak kanserden koruyunuz.Unutmayız kanser önlenebilen bir hastalıktır.

Lösemi Nedir?

Damarlarımızda dolaşan kanın yapım yeri olan kemik iliğinin,normal olmayan hücrelerce istila edilerek kan yapımının duraklamasıdır.Çocuklarda en sık 1-5 yaşları arasında görülmektedir.Tahminen Türkiye'de her yıl 1.200-1.500  yeni lösevi vakası ortaya çıkmaktadır.

Lösemili Çocuklar için siz ne yapabilirsiniz?

Öncelikli lösemi hastalığını iyice öğrenip,bulaşıcı olmadığını ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu çevrenize anlatabilirsiniz.Onların oyun ve mektup arkadaşı olabilir,kardeş okul kampanyamıza katılabilir,lösev standı açabilirsiniz.

Büyük mağazalarda veya Lösev Dükkan ile Ispanak mağazamızda satılan ve lösemili çocuklarımız ile annelerinin el emeği,göz nuru ürünlerinden satın alabilir,sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Bizlerde Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul kademesi olarak '"Lösemili Çocuklar Haftasında" hem öğrencilerimizin lösemi hastalığıyla ilgili bilinçlenmelerini sağlamak ,hem farkındalık kazanmalarına yardımcı olmak hem de Lösev Vakfı tarafından okulumuza gönderilen ürünlerin satışını yaparak bi nebze olsun Lösemili çocuklara destek olmak istedik. Bu nedenle 07.11.2017 Salı günü Lösev Vakfında görev yapan uzmanlarca öğrencilerimize lösemi hastalığıyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.Yine aynı gün Lösev Dükkan ürünlerinin yer aldığı standımızı okulumuz zemin katında açtık ve toplanan geliri Lösev Vakfına bağışladık.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Ahmet Kürşat Soy,İpek Ölçer,Evrim Çalışkan,Şerife Yılmazer
Tarih
:
09 Kasım 2017, Perşembe 17:26
Okunma
:
1.726 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları