Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Koç Müzesi'nde Matematiğin Renkli Dünyası
Koç Müzesi'nde Matematiğin Renkli Dünyası
  • Paylaş
Avcılar , Beylikdüzü, Güneşli, Bahçeşehir ve Sancaktepe Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri, Rahmi Koç Müzesi'ne eğitici bir gezi gerçekleştirdiler.

Okyanus Kolejleri, her gün yeni bir bilginin bizi aydınlattığı çağımızda, eğitimi okul sınırlarının dışına taşıyor...

Avcılar Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri, 19 Şubat 2013 Salı günü Rahmi M. Koç Müzesi'ni ziyaret ederek, Keşif Küresi'nde eğitime devam ettiler.

Matematik öğretmenleri eşliğinde müzeyi gezen öğrenciler, Keşif Küresi-Planetaryum'da "Gezegenimiz Dünya; Dünya, Güneş ve Ay" ünitelerini destekleyen eğitim aldılar.

Müzede antika ulaşım araçlarını görme fırsatı da bulan öğrenciler, 1940'lara ait 28 kişilik uçağın içinde olmaktan da ayrı bir heyecan duydular.

Beylikdüzü Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri de, 26 Şubat 2013 Salı günü Koç Müzesi'ni ziyaret ettiler. Koç Müzesi'nde yer alan matematik salonunu görmek amacıyla düzenlenen gezide, öğrenciler yeni bilgiler edindiler.

Sancaktepe ve Güneşli Okyanus Koleji  5. ve 6. Sınıf öğrencileri de 28 Şubat 2013 Perşembe günü Rahmi Koç Müzesi'ni gezdiler.

Öğrenciler önce, "Renkli Matematik Dünyası"ndaki deney setlerinde 40 dakika boyunca eğitmenlerle birlikte deneyler yaptılar. Sonra da eğlenceli cisimlere dokunarak birlikte oyunlar oynadılar.

Klasik araba, motorsiklet, bisiklet, lokomotif, tren, gemi koleksiyonlarını gezden öğrenciler, kayıkhaneyi gezerek gemilerin nasıl yapıldığını öğrendiler.

Fenerbahçe vapuruna binerek öğle yemeklerini yediler, "Matematiğin Renkli Dünyası"nı keşfettiler, silindir balonu oluşturdular, eğimlerle ilgili deney yaptılar, Mimar Sinan'ın ve Leonardo Da Vinci'nin sırrını öğrendiler.

Keşif Küresi'ne girerek asansörle uzaya gezen öğrenciler eğlenceli ve bilgi dolu bir gün geçirdiler.

Bahçeşehir Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri de, 1 Mart 2013 Cuma günü Koç Müzesi'ni ziyaret ettiler. Koç Müzesi'nde yer alan "Matematiğin Renkli Dünyası"nı görmek amacıyla düzenlenen gezide, öğrenciler matematiği uygulayarak öğrenmeye çalıştılar.

Keşif Küresi Nedir?

Keşif Küresi (Planetaryum); insanların, kubbe biçiminde bir yapıya girerek yıldızların hareketini izlemesine ve öğrenmesine olanak sağlayan sistemdir. İstanbul'un halka açık ilk sabit "gökevi" (planeteryum) Rahmi Koç Müzesi'nde bulunuyor.

Evreni, sanal ortamda  birebir yaşatan 40 kişi kapasiteli Keşif Küresi'nde; gökbilimden sanata, eğitimden teknolojiye kadar çok geniş bir çerçevede eğitici filmler sunuluyor.

Keşif Küresi'nde yer alan özel bir projektör ile ziyaretçilere; gökyüzünün gece hali, yıldızların ve Samanyolu'nun muhteşem görüntüsü küre içerisine yansıtılarak izlettiriliyor.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
02 Mart 2013, Cumartesi 15:07
Okunma
:
6.860 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları