Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kariyer Konuşmaları Başladı!
Kariyer Konuşmaları Başladı!
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri, okul yıllarının öğrencilerin kariyer planın bir parçası olduğuna bunun da bireyin doğal ilgisinin beslenmesine ve yeteneğinin gelişmesine imkânlar sağlanmasıyla gerçekleşeceğine inanıyor.

Profesyonel & Potansiyel Hukukçular Buluştu

22 Aralık Cumartesi Hukuk Kariyer Kulübü öğrencileri, Okyanus Koleji Beylikdüzü Kampüsü’nde bir aradaydı.Saat 10.45'te başlayan etkinlikte akademisyenler ve meslek profesyonelleri konuşmacı olarak katılırken, Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray, Genel Müdür Yardımcısı Bekir Mazman Bey, Genel Müdür Yardımcısı Yegan Lektemur ve Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Özpınar da öğrencilerle birlikte dinleyiciler arasındaydılar.

Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Mehmet Emin Alşahin, ‘Ceza ve Ceza Usulü Hukuku’ başlığı altında gerçek olaylar ve örnek vakaları paylaştı. ‘Hukukta Marka Olmak’ başlıklı konuşmasında Doç.Dr. Fatih Serbest, hukukun dalları, hukuk öğrenimi, uluslararası ticaret hukuku, hukuk insanının kişilik özellerinin neler olması gerektiği konularında bilgilerini interaktif bir sunumla gerçekleştirdi. Medya alanında da başarılı bir kariyeri olan Avukat Özlem ŞEN ‘Avukatlık Mesleğinde İletişim ve Beden Dili’  seminerinde öğrencilere temel kariyer becerisi olarak iletişimin püf noktalarını anlattı. İstanbul Üniversite öğretim üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem günün son konuşmacısıydı ve kendisini bu organizasyona davet eden Okyanus Koleji Güneşli, Hukuk Kariyer Kulübü Başkanı Dilara Yılmaz’a teşekkür ederek, Okyanus Kolejleri öğretmenleri tebrik ederek konuşmasına başladı. Kariyer öyküsü ve gençlere hayat başarısının gereklerini heyecandın bir sunumlaaktardı.
Üye öğrenciler tarafından Hukuk Kariyer Kulübü’nde başkan, iletişim-organizasyon sorumlusu, proje sorumlusu seçilen görevli öğrenciler konuklara plaketlerini ve armağanlarını takdim ettiler, konuşmacılar ile hatıra fotoğrafları çekildiler.

 

Kariyer Esaslı Yetenek Sistemi (KEYS) ile Okyanus Kolejleri, öğrencilerini mutlu ve başarılı bir gelecek kurması için cesaretlendiriyor.

Öğrenciler, öğretim yılı başlangıcında kendilerine uygulanan MAPP Kariyer Testi sonucunda önerilen Kariyer Kulüplerine yönlendirilmekte. Gençler, PDR Bölümü danışmanlığı ile seçtikleri Kariyer Kulüplerinde, üniversitelerin lisans bölümlerindeki öğrencilerle, akademisyenlerle, meslek profesyonelleriyle; konferans salonlarında, amfilerde, laboratuvarlarda, sahalarda söyleşi, seminer, gözlem yaparak, kariyer deneyimleri yaşamakta.
Kariyer Konuşmaları işte bu sistemli mesleki rehberlik faaliyetlerinden biri olarak başladı. Okyanus Kolejlerinde aynı Kariyer Kulübünde çalışmalar yürüten öğrencilerin bir araya geldiği organizasyonu kulüp başkanları ve yardımcıları yürütüyor, öğretmenleri ve okul yöneticileri destek veriyor.

 

Okyanus Kolejlerinde 12 Kariyer Kulübü var ve her bir öğrencinin bir Kariyer Kulübü var.

Öğrencilerin sanatsal, sportifi kültürel, dil kulüplerinden başka seçebileceği 12 Kariyer Kulübü var. Öğrencilerimizin istekleri, Okyanus Koleji’nin yetenek merkezli eğitim vizyonu ve yükseköğretim sisteminin değerlendirilmesiyle oluşan 12 Kariyer Kulübü oluşturulmuştur.


✓ Havacılık Kariyer Kulübü
✓ Sosyal Bilimler Kariyer Kulübü
✓ Fen Bilimleri Kariyer Kulübü
✓ Hukuk Kariyer Kulübü
✓ İletişim ve Halkla İlişkiler Kariyer Kulübü
✓ Diplomasi ve Uluslararası İlişkiler
✓ Girişimcilik ve İnovasyon Kariyer Kulübü
✓ Mimarlık Kariyer Kulübü
✓ Mühendislik Kariyer Kulübü
✓ Ekonomi Kariyer Kulübü
✓ Sağlık Bilimleri Kariyer Kulübü
✓ Psikoloji Kariyer Kulübü

Kariyer Kulüplerinin organizasyonlarından haberdar olmak için Instagram hesaplarını takip edebilirsiniz:  @kariyerkonusmaları @pdr_kariyerkulupleri_meclis
 


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
25 Aralık 2018, Salı 11:21
Okunma
:
5.225 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları