Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Hayal Ettiğin Meslekte 1 Gün Geçirmeye Ne Dersin?
Hayal Ettiğin Meslekte 1 Gün Geçirmeye Ne Dersin?
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri ortaokul kademesi “Gelecekte 1 Gün, Meslekte İlk Gün Projesi” ile Türkiye’de ilk defa ortaokul öğrencilerini katıldığı bir projeyi hayata geçiriyor.

Okyanus Kolejleri ortaokul kademesi Türkiye’de ilk defa ortaokul 5., 6., 7., ve 8.sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilen bir projeyi hayata geçiriyor. “Gelecekte 1 Gün, Meslekte İlk Gün Projesi” ile Türkiye çapında 3 bin Okyanus öğrencisi hayalini kurdukları meslekte bir gün geçirecekler. 1 Ekim 2015 tarihinde başlayan proje 30 Mayıs 2016’ya kadar devam edecek.

“Büyüyünce Ne Olmak İstiyorum?” Sorusu Cevap Bulacak

Ortaokul Ana Bölüm Başkanı Sabiha Yılmaz projenin doğuşu ile ilgili olarak “Ortaokul öğrencileri yaşları itibariyle yaşamları ile ilgili karar verme süreçleri yaşarlar. “Gelecekte 1 Gün, Meslekte İlk Gün Projesi” ortaokul öğrencilerinin ileride ben ne olmak istiyorum? sorularına cevap bulmalarına yardımcı olmak amacıyla başladı. Ortaokuldaki rehberlik ve kariyer planlama dersinin öğrenci kazanımları ile Okyanus Kolejleri’nin Yetenek Merkezli eğitim modelinin kesişim noktası bu projedir.” dedi.

Projede 7 Bin Kişi Görev Alıyor

Ortaokul rehberlik bölüm başkanı aynı zamanda projenin yöneticisi olan Çiğdem Aghazadeh projeyle ilgili olarak “Gelecekte 1 Gün, Meslekte İlk Gün Projesi”nde 3 bin öğrenci, 4 binden fazla veli, 150 sınıf danışman öğretmeni, 24 rehber öğretmen, 28 okul idarecisi olmak üzere 7 binden fazla kişi görev aldı.

İlk aşamada öğrenciler 'Büyüyünce Ne Olmak İstiyorsun?' sorusunu cevapladılar. Cevaplar meslek gruplarına göre tasnif edildi. Ortaokul velilerinin meslekleri de tasnif edilerek, velilere çalıştıkları meslekle ilgili olarak böyle bir projede katkı sağlamak isteyip istemedikleri soruldu. İkinci aşamada, destek vermek isteyen veliler meslekleri ile ilgili kendi okullarında tüm ortaokul öğrencilerinin katılacağı bir sempozyum verecekler. Böylece öğrenciler meslekle ilgili teorik bilgiyi birebir o meslek sahibi velilerden alacaklar." dedi. 

Hayal Edilen Meslekte 1 Gün

Projenin şüphesiz en can alıcı kısmı 20 Aralık itibariyle başlayacak. Bu tarihten 30 Nisan 2016 tarihine kadar öğrenciler bir günlerini yapmayı hayal ettikleri meslekte geçirecekler.  “Gelecekte 1 Gün, Meslekte İlk Gün Projesi”ne destek veren veliler, kendi mesleklerini yapmak isteyen öğrenci veya öğrenci gruplarını işyerlerine davet edecekler. Geçirdikleri günün sonunda ise öğrencilere bu sefer “Hala bu mesleği yapmak istiyor musun?” sorusu sorulacak.

8. Sınıf Öğrencilerine "MAPP Kariyer Testi

Projede görev alan ortaokul 8.sınıf öğrencilerine MAPP Kariyer Testi uygulanacak. Böylece öğrencilerin kişilik özelliklerine ve ilgilerine uygun doğru meslekler belirlenerek, lise eğitimlerine daha bilinçli adım atmaları sağlanacak.

Sabiha Yılmaz Okyanus Kolejleri’nin öğrencilerini sadece akademik hayata değil, meslek hayatına da hazırlayan bir eğitim verdiğini belirterek, “Projenin başında olmamıza rağmen öğrencilerden ve velilerden olumlu geri dönüşler aldık. Öğrencilerimiz böyle bir projede görev almaktan, velilerimiz de öğrencilerimize destek vermekten son derece mutlular.

Amacımız, öğrencilerimizin kendilerini daha iyi tanıyan, farkındalıkları yüksek, gelecek hedeflerinden emin ve hedeflerine sağlam adımlarla yürüyen bireyler olmasını sağlamak. Ortaokul kademesinde meslek seçimi ile ilgili öğrencilere yönelik bu tür çalışmalara ileride de devam edeceğiz.” dedi.


Haber
:
Sabiha YILMAZ
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
21 Kasım 2015, Cumartesi 13:00
Okunma
:
14.945 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
ECE MÜJGAN TEZCAN / 30 Kasım 2015, Pazartesi 16:28
Merhaba ben Ece Müjgan Tezcan genel cerrah olmak istiyorum.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları