Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Görme Engelli Gençler için “Engele Değil Oyuna Takıl” Projemiz Yarışıyor
Görme Engelli Gençler için “Engele Değil Oyuna Takıl” Projemiz Yarışıyor
  • Paylaş
BARGEM bilimsel projelerimiz kapsamında öğretmenimiz Hanife Özdemir ve öğrencimiz Ataberk Ateş “Engele Değil Oyuna Takıl” projeleriyle 4. İnovasyon Yarışmasında finalist olarak yarıştı.

Türkiye’deki  ilk Living Lab olma özelliğini taşıyan Başakşehir Living Lab tarafından düzenlenmekte olan 4. İnovasyon Yarışması finalleri bu hafta sonu gerçekleşti.

Ortaokul, lise ve üniversiteler de eğitim gören öğrenciler ile öğretmen ve öğretim görevlilerini, yenilikçi projeler üretmek konusunda desteklemek, teşvik etmek ve yeni iş oluşumlarına ortam sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından proje başvuruları yapıldı.

Okyanus Koleji BARGEM çalışmaları kapsamında Halkalı Matematik öğretmenimiz Hanife Özdemir ve öğrencimiz Ataberk Ateş tarafından hazırlanan “Engele Değil Oyuna Takıl” isimli projemiz de çeyrek ve yarı finalleri geçerek 32 finalist arasında yer alma başarısını gösterdi.

8 Aralık 2017 Cuma günü akademisyenler ve iş adamlarından oluşan 15 kişilik bir jüri ekibi karşısında projelerini başarıyla sunan ekibimiz, Görme Engelli bireylerin sadece öğrenmelerine değil aynı zamanda eğlenmelerine yönelik tasarladıkları platform ile jürinin ilgisini ve beğenisini topladı. Hazırlanan prototipin geliştirilmesiyle üniversite sınavlarına giren görme engelli bireylerin herhangi bir danışmana ihtiyaç duymadan tüm sınavı tek başlarına dinlemeleri ve cevaplamalarının mümkün olacağını belirten ekibimiz projeleriyle “Görme Engelliler Derneği” üyelerinden de tam not aldılar.  

Okyanus BARGEM Proje koordinatörü Duygu Yavuz, ekibimizin bu yıl TÜBİTAK ve OBİT (Okyanus Bilim ve İnovasyon) yarışmalarında da güzel başarılar elde ettiğini ve proje hayata geçirildiğinde birçok görme engelli gencin başkalarına bağımlılıklarını ortadan kaldırabilecek özel bir çalışma olduğunu belirtti.

Proje ekibimize başarılar diliyoruz.


 


Haber
:
Duygu CELEBCİOĞLU
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
11 Aralık 2017, Pazartesi 18:00
Okunma
:
2.373 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
mustafa ateş / 12 Aralık 2017, Salı 20:36
Canım oğlum ATA seni tüm kalbimle destekliyor ,
başarılarının devamını Ailen olarak bekliyoruz.
ileride çok daha büyük işlere imza atacağından eminim
sana destek veren öğretmen,lerinide tebrik ediyorum.
Baban:Mustafa Ateş
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları