Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu Mimarsinan Okyanus Koleji'nde Velilere Konser Verdi
Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu Mimarsinan Okyanus Koleji'nde Velilere Konser Verdi
  • Paylaş
Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu ve Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey ‘Okyanus’a Davet’ adlı gecede 11 Ocak 2016 Pazartesi günü Mimarsinan Okyanus Koleji velileriyle buluştu.

Mimarsinan Okyanus Koleji'nde gerçekleşen ‘Okyanus’a Davet’ adlı etkinliğe Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey, Okyanus Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray, Okyanus Kolejleri Yönetim Kurulu üyeleri, Mimarsinan Okyanus Koleji idarecileri ve velileri katıldılar.

Gece, Mimarsinan Okyanus Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Sevil Kılıç’ın “Öğrenmeyi öğretmek ilkesiyle yola çıkan Okyanus Kolejleri, bayrağını Mimarsinan Okyanus Koleji ile ilçemizde de dalgalandırmaya devam etmiştir. Okulumuz, eğitim imkanları ve kalitesiyle her öğrencinin eğitim görmek istediği bir okuldur.” sözleriyle başladı.

Sevil Kılıç’ın ardından kürsüye Okyanus Kolejleri kurucusu Orhan Özbey davet edildi. Orhan Özbey eğitim camiasındaki 36 yıllık birikimiyle Okyanus Kolejleri eğitimi hakkında bilgi verdi.

“Siz Velilerimizle Birlikte, Eğitimde Ortak Bir Dili Kullanmalıyız”

Orhan Özbey “Öğrencilerimizi eğitirken aynı dili konuşalım. Kainatın sonsuz özel insanı olan çocuklarımızı birlikte yetirştirelim. Hiçbir insan bedensel, zihinsel, ruhsal olarak kimseye benzemez. Son derece özeldir. Her sanat şüphesiz çok değerlidir. Bunun bilincindeyiz. Eğitimcilik, hammaddesi insan aklı ve insan ruhu olan bir sanattır. Madem Okyanus Kolejleri olarak bir eğitim vizyonumuz var, gelin bunu siz velilerimizle birlikte gerçeleştirelim."

“Çocuklarımız Doğuştan Gelen Gen Yapısına ve Yeteneğine Göre Bir Meslek Seçerse Mutlu Olur.”

 "Bizim için çocuklar herbiri kendi sahasında dünyayı kurtaracak ayrı bir cevherdir. Çocuklar eğer hayatta başarılı olamıyorlar ve mutlu olamıyorlarsa, kendi yetenekleri dışında bir işle meşguldür. Kendi uğraş alanı dışında bir işi meslek edinen kişiler mutsuz olur. Her çocuğun mutlaka başarılı olduğu bir alan vardır. Çocuklarımızı bu alanlara yönlendirmeliyiz."

“Okyanus Kolejleri olarak Amerika’dan getirtilen MAPP Kariyer Testi ile 12 yaşında beri her öğrencinin mesleğinin ne olacağı hangi mesleğe yatkın olduğunu gösteren bir testi uygulamaktayız. Çocuğunuzun neye yeteneği, ilgisi ve o mesleğe uygun özellikleri varsa o alanda eğitim alması konusunda bize destek verin. Sadece siz istiyorsanız diye çocuğunuza meslek seçtirmeyin, genleri ve yeteneği ne söylüyorsa ona göre meslek seçmesine izin verin. Örneğin, doktor olmak istiyorsa mimar olmaya, asla zorlamayın. Bu konuda sizinle aynı dili konuşalım” dedi.

“Başarı Doğruluktan Geçer”

Yaşanası asrımızdaki en büyük tehlike ayrımcılık ve kötü düşüncedir diyen Özbey, “Çocuklarımıza dürüst olmayı, saygılı olmayı, doğrunun peşinde olmayı, rüşvet yememeyi ve yedirmemeyi öğretmeliyiz. Onlara, başarının mutlaka doğruluktan geçtiğini söylemeliyiz. Bizi istikbale taşıyacak yegane doğrular bunlardır. Bugün eğer bir insan başarılıysa muhakkak arkasında doğruluk, sağlamlık ve çalışkanlık vardır.” dedi. 50 milyon kişinin öldüğü II.Dünya Savaşı’ndan bahseden Özbey, her türlü ayrımcılık en büyük tehlikedir. Ben merkezli eğitim ve bencillik dünyanın en büyük baş belasıdır diye sözlerine ekledi.

“Biz İçin Yaşamayı Öğrenelim”

“Bir insan bencilse başarısı ve yeteneği sadece kendisi kadar büyüktür. Kennedy, ‘Ülkem benim için ne yapabilir değil, ben ülkem için ne yapabilirim’ demiştir. Bu ruhu çocuklarımıza vereceğiz.” Sadece kendimiz için değil, BİZ için yaşamayı ve bunu hayat felsefesi yapmayı çocuklarımıza öğretelim. Bu konuda da siz velilerimizle aynı dili konuşalım."

“İnsan Olarak Fakiriz ve Birbirimize Muhtacız”

Başarının dayanışma ile gerçekleştiğini vurgulayan Özbey dayanışma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Herşeyi kendi başıma üretebilirim, yapabilirim doğru bir düşünce değildir. Çocuklarımıza dayanışmanın önemini, gücünü öğretin. Üç tane 1’i toplarsanız 3 eder, ama yanyana 3 tane 1, 111 eder.  ‘Tek başına başarılı olan bir insanın başarı hikayesi yoktur. Başarı, dayanışma ile gerçekleşir. Çocuklarınıza dayanışmanın gücünü öğretelim ve her zaman dayanışma içerisinde çalışmayı önerelim”

“İstişare Eden ve İnsiyatif Kullanabilen Çocuklar Yetiştirmeliyiz.”

Çocuklarımızın eğitimindeki en önemli konu; istişare eden ve ardından inisiyatif kullanabilen kişiler olarak yetişmeleridir. Çocuklarımızı istişare eden ve inisiyatif kullanabilen kişiler olarak yetiştirelim. Kullanacağımız ortak dillerden biri de budur. İşte o zaman daha sağlıklı bir nesil yetiştirebiliriz."

 "Çocuklarınıza Çocuk Gibi Değil, Büyük Gibi Davranın”

“Çocuklarınıza çocuk gibi değil, büyük gibi davranın. Düzgün Türkçe ile konuşun, düzgün Türkçe’yi öğrenmelerine örnek olun, destek verin. Okyanus Kolejleri olarak sloganlarımızdan biri akla kapı açar ama iradesini elinden almayız. Söyleriz, ama öğrenciyi zorlamayız. Çocuklarımızın seviyesine inmeyiz, onu büyük seviyesine çıkarır, ona büyük gibi davranırız.”

 “Çocuklarımızın Kategorik Değil, Analitik Düşünmelerini Sağlamalıyız”

Okyanus Kolejleri olarak kategorik değil, analitik bir düşünce yapısını benimsediklerini ifade eden Özbey, “Çocuklarımıza analitik ve adil bir anlayışı öğreteceğiz ve onlara değişimi tavsiye edeceğiz. Gelişim yönünde bir değişimi önereceğiz. Değişim fayda taşıyorsa iyidir." dedi.

 “Öğrenmek, Yaşam Boyu Olmalıdır.”

İnsanın doğası gereği sürekli bir  gelişim ve öğrenme ihtiyacı içerisinde olduğunu vurgulayan Orhan Özbey "Öğrendikçe hafıza kapasitemiz genişler, bu yönde insan mükemmel bir varlıktır. Bu yüzden sloganımız ‘yaşam boyu öğrenme’ olmalıdır. İnsan kadar cahil doğan hiçbir varlık yoktur. Ama doğduktan sonra sürekli öğrenmeye çabalayan bir varlıktır. Doğasında öğrenme arzusu vardır, öğrenecektir ve sizin de öğretmeniz lazımdır. Çocuk oyunla öğrenir, oyun bir ihtiyaçtır.”

Cemil Meriç’in “Kültürün yegane taşıyıcısı, kitaptır” deyişine de konuşmasında yer veren Orhan Özbey, “çocuklarımıza kitap okumayı önermeli ve düzgün İstanbul Türkçesi’ni konuşmalı ve öğretmeliyiz.” Yabancı dili öğrenmenin ilk şartının bir insanın kendi dilini iyi öğrenmesi olduğunu ifade eden Özbey, düzgün Türkçe’nin öneminden bahsetti.

 “Özel Okul, Eğitime % 200 Destektir”

Mehmet Küçük Bey’e Mimarsinan Okyanus  Koleji bina yapımı için teşekkürlerini ifade eden Özbey  Özel okulların okul binası, öğretmen ve personel maaşı, sigortası ve verdiği vergiler ile devlete %200 destek olduğunun belirtti. Velilere “Çocuklarınızı özel okula göndermekle Milli Eğitim’e % 200 destek veriyorsunuz. Sizleri bu konuda tebrik ediyoruz.” dedi.

“İngilizce’de Hedefimiz: Hazırlık Okumadan Üniversiteye Başlamak”

Okyanus Kolejleri’nde 10 yıldan beri Cambridge Üniversitesi’nin yöntemleri ile İngilizce eğitimi verilmekte ve İngilizce başarılarının dereceledirilmekte olduğu bilgisini paylaşan Orhan Özbey “Kur sistemi ile çocuklarımızı eğitiyoruz, hedefimiz öğrencilerimizin liseyi bitirdikten sonra hazırlık okumadan üniversiteye başlamalarıdır.” dedi.  

 “Türkiye’de Kariyer Meslek Liseleri Açılmalı”

Bilgi çağında olduğumuzu ve bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğunu vurgulayan Özbey, “Dileğim meslek ve mevcut liselerin kapanıp, Kariyer Meslek Liseleri’nin açılmasıdır. Ortaokuldan sonra çocuklarımızın yeteneğini tespit ederek, bu meslek liselerine göndereceğiz. Artık liselere gerek yok. Kariyer Mesek Liseleri'nden mezun olan en iyi öğrencileri üniversiteye alacağız, diğerlerini de ara eleman olarak yetiştireceğiz." dedi.

Eğitimci olarak gençlerimize uzun ve gereksiz müfredat değil, gerekli olan eğitimi verelim. Temel ihtiyacımız temel bilgilerdir, pratikten uygulanmayan teorik bilginin bir faydası yoktur.” diyerek pratikle  güçlendirilmiş teorik bilginin önemini vurguladı.

Orhan Özbey, velilere teşekkür ederek alkışlar içinde konuşmasını tamamladı.

 Gece, dünyaca ünlü piyanistimiz Tuluyhan Uğurlu'nun "Geleceğe Yolculuk" temalı konseriyle devam etti.

Mimarsinan Okyanus Koleji'nin değerli velileri bu anlamlı geceden çok keyif aldılar ve dünyaca ünlü piyanisti ayakta alkışladılar.


Haber
:
Onca UĞURLU
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
11 Ocak 2016, Pazartesi 09:52
Okunma
:
4.674 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları