Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu Kemerburgaz Okyanus Koleji'nde Velilere Konser Verdi
Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu Kemerburgaz Okyanus Koleji'nde Velilere Konser Verdi
  • Paylaş
Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu ve Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey ‘Okyanus’a Davet’ adlı gecede 16 Ocak 2016 Cumartesi günü Kemerburgaz Okyanus Koleji velileriyle buluştu.

Kemerburgaz Okyanus Koleji'nde gerçekleşen ‘Okyanus’a Davet’ adlı etkinliğe Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey, Okyanus Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray, Okyanus Kolejleri Yönetim Kurulu üyeleri ve Kemerburgaz Okyanus Koleji velileri katıldılar.

Gece, Okyanus Kolejleri Okul Öncesi Genel Müdür Yardımcısı Mesut Taşköprü’nün “Amacımız, Türkiye’nin geleceğini inşa edecek çocuklarımıza iyi bir eğitim vermektir. Bize bu fırsatı sağlayan kurucumuz Orhan Bey’e hem idareciliği, hem de öğretmenliği ile bize örnek olduğu için çok teşekkür ederim.” sözleriyle başladı.

 Mesut Taşköprü’nün ardından kürsüye Okyanus Kolejleri kurucusu Orhan Özbey davet edildi. Orhan Özbey eğitim camiasındaki 36 yıllık birikimiyle Okyanus Kolejleri eğitimi hakkında bilgi verdi.

 “Siz Velilerimizle Birlikte, Eğitimde Ortak Bir Dili Kullanmalıyız”

Orhan Özbey “Eğer öğretmen ve okul idaresi velilerle aynı dili konuşmuyorlarsa, hepsi ortak bir paydada aynı vuruşu yapmıyorlarsa, eğitimde sağlıklı bir gelişim yapmak mümkün değildir. Çocuklarımızın eğitiminde muhatap olduğumuz öğrencimize karşı, idaremiz ve öğretmenimizle birlikte aynı dili kullanmalıyız.” diyerek konuşmasına başladı.

Okyanus Kolejleri’nin eğitimi hakkında bilgi verdiği konuşmasında öncelikle Okyanus Kolejler’nin yaptıklarından bahsetti.

“Her İnsan Genetiğinde Kodlanmış Bir Yetenekle Doğar. Hangi Mesleği Yapacağımız Genlerimizde Bellidir”

İnsanlar DNA’larında kodlanmış yeteneklerle doğar. Genetiğinde kodlanmış yeteneğe göre bir çocuk eğer müziğe yeteneği varsa, o alanda eğitim almalı ve o mesleği yapmalıdır. Çocuklarımızın yapacağı meslekler genlerinde bellidir. Çok iyi mimar olacak biri Tıp Fakültesi’ni kazanıyor. İyi bir doktor oluyor mu, mutlu oluyor mu? olmuyor. Başarılı ve mutlu kişiler için, yeteneğine uygun eğitim almış ve o mesleği yapan öğrenciler yetiştirmeliyiz.

 Yetenek Merkezli Eğitim Sistemi ve yeteneklerin keşfine önem verdiklerini belirten Orhan Özbey “Okyanus Kolejleri olarak Amerika’dan getirtilen MAPP Kariyer Testi ile 12 yaşında beri her öğrencinin mesleğinin ne olacağı hangi mesleğe yatkın olduğunu gösteren bir testi uygulamaktayız. Çocuğunuzun neye yeteneği, ilgisi ve o mesleğe uygun özellikleri varsa o alanda eğitim alması konusunda bize destek verin. Sadece siz istiyorsanız diye çocuğunuza meslek seçtirmeyin, genleri ve yeteneği ne söylüyorsa ona göre meslek seçmesine izin verin. Başka bir konuda çocuğunuzu asla zorlamayın.”

“Öğrencilere mesleğini yapacakları konuda ihtiyaç duydukları bilgileri verelim, ortaokul sonuna kadar tüm temel bilgileri verelim. Lise 1.sınıftan itibaren çocuğun genetiğine göre branşlaşma ve eğitim almasını sağlamalıyız.” dedi.

“Okul: Arkadaşlık Kaynağı İkinci Evimiz”

“Okul sadece eğitim verilen bir yer değildir. Arkadaşlıkların edinildiği, öğrencinin kendisini gösterdiği bir yerdir. Arkadaşsızlık bir çocuk için en büyük mutsuzluktur. Çocuk arkadaşsız kalında bunalıma girer. Arkadaş yerine göre anne, baba, öğretmenden bile daha önemlidir. Okul, öğrenciye arkadaş sağlıyorsa, önemlidir, çocuğun hayatında değerlidir.”

“İnsan Kötü Değildir. Sevgi Denilen Işığı Kalplerimize Koyacağız.”

“Okyanus Kolejleri’nde öyle bir kültür geliştireceğiz ki, evrensel değerlere saygılı olacak. Kötü insan kavramını çıkaracağız. Kötü insan yoktur, kötü işler yapan insanlar vardır. İnsanların kötü özelliklerinden dolayı onları mahkum etmeyeceğiz. Herkes çok değerlidir, biizm mücadelemiz kötüyü iyiye dönüştürmek için olmalıdır. Düşmanlık, haset çok kötü düşüncelerdir ve sahip olduğu kişiyi yer bitirir. Bu yüzden kategorik değil, analitik düşünceyi çocuklarımıza öğreteceğiz. Düşmanlığı silip ve sevgi denilen ışığı kalplerimize koyacağız.”

“Çocuklar, Sizden Çok Bizim Çocuklarımız, Onların Tüm İhtiyaçları İçin Buradayız.”

İlk günden beri Okyanus Kolejleri Eğitim ve Yaşam Merkezi olarak kuruldu. Çocuklar sizden çok bizim çocuklarımız, sadece eğitim için değil, çocuklarımızın sosyal yaşamları için de buradayız.”

 “Ağaca Tırmanması İçin Sorgulanan Bir Balık Ömür Boyu Kendisini Aptal Zanneder”

Konuşmasında Einstein’ın sözüne yer veren Orhan Özbey “Herkes dahidir, yeteneği dışında ağaca tırmanması için sorgulanan bir balık ömür boyu kendisini aptal zanneder. Çocuklarımızı yetenekleri dışında başka şeylere tırmanmaları için zorlamayacağız ve zorlamamalıyız.” dedi.

“Bencillik Çok Kötü bir Virüstür, Yok Etmeliyiz”

“Bir insan bencilse başarısı ve yeteneği sadece kendisi kadar büyüktür. Kennedy, ‘Ülkem benim için ne yapabilir değil, ben ülkem için ne yapabilirm’ demiştir. Bu ruhu çocuklarımıza vereceğiz.”

 “Öğrenmek, Yaşam Boyu Olmalıdır.”

İnsan kadar cahil doğan hiçbir varlık yoktur. Ama doğduktan sonra sürekli öğrenmeye çabalayan bir varlıktır. Doğasında öğrenme arzusu vardır, öğrenecektir ve sizin de öğretmeniz lazımdır. Öğrenmek yaşam boyu olmalıdır.  Çocuklarınıza kitap okumayı alışkanlık haline getirin. Kitap kültürün yegane taşıyıcısıdır. Televizyon öğrenme isteğini yok eder.Televizyon kültürü aldatıcı bir kültürdür. Yeteneğiniz konusunda uzmanlaşmanız çok önemlidir.”

 “İstişare Eden ve İnisiyatif Kullanabilen Çocuklar Yetiştirmeliyiz.”

Çocuklarımızın eğitimindeki en önemli konu; istişare eden ve ardından inisiyatif kullanabilen kişiler olarak yetişmeleridir."

 “Dayanışmada Muhteşem Bir Kuvvet Vardır”

Başarının dayanışma ile gerçekleştiğini vurgulayan Özbey dayanışma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Çocuklarımıza dayanışmanın önemini, gücünü öğretin. Üç tane 1’I toplarsanız 3 eder, ama yanyana 3 tane 1, 111 eder.  ‘Tek başına başarılı olan bir insanın başarı hikayesi yoktur. Başarı, dayanışma ile gerçekleşir.”

 “İngilizce’de Hedefimiz: Hazırlık Okumadan Üniversiteye Başlamak”

Okyanus Kolejleri’nde 10 yıldan beri Cambridge Üniversitesi’nin yöntemleri ile İngilizce eğitimi verilmekte ve İngilizce başarılarının dereceledirilmekte olduğu bilgisini paylaşan Orhan Özbey “Kur sistemi ile çocuklarımızı eğitiyoruz, hedefimiz öğrencilerimizin liseyi bitirdikten sonra hazırlık okumadan üniversiteye başlamalarıdır.” dedi. Uluslararası sertifikalı İngilizce eğitimimiz ile çocuklarımızın eğitimi gittikleri ülkede geçerli olmaktadır.

 "Çocuklarınıza Çocuk Gibi Değil, Büyük Gibi Davranın”

“Çocuklarımıza çocuk gibi değil, büyük gibi davranın. Düzgün Türkçe ile konuşun, düzgün Türkçe’yi öğrenmelerine örnek olun, destek verin.”

“Okyanus Öğrencileri Kod Yazarak Üretmeyi Öğreniyor”

Çocuklarımız başkasının yaptığı oyunları tüketirken, Genel Müdürümüz Lokman Bey’in önerisiyle koyduğumuz kodlama dersleriyle, Okyanus Kolejleri öğrencileri kod yazmayı, üretmeyi öğreniyorlar.

 “Türkiye’de Kariyer Meslek Liseleri Açılmalı”

Bilgi çağında olduğumuzu ve bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğunu vurgulayan Özbey, “Dileğim meslek ve mevcut liselerin kapanıp, Kariyer Meslek Liseleri’nin açılmasıdır. Ortaokuldan sonra çocuklarımızın yetneğini tespit ederek bu meslek liselerine göndereceğiz. Artık liselere gerek yok. Kariyer mesek liselerindeki en iyileri üniversiteye alacağız, diğerleri de ara eleman olarak çalışacaklardır.

Eğitimci olarak gençlerimize uzun ve gereksiz müfredat değil, gerekli olan eğitimi verelim. Temel ihtiyacımız temel bilgilerdir, pratikten uygulanmayan teorik bilginin bir faydası yoktur.” diyerek pratikle  güçlendirilmiş teorik bilginin önemini vurguladı.

 “Özel Okul, Eğitime % 200 Destektir”

Özel okulların okul binası, öğretmen ve personel maaşı, sigortası ve verdiği vergiler ile devlete %200 destek olduğunun altını çizen Özbey, velilere “Çocuklarınızı özel okula göndermekle Milli Eğitim’e % 200 destek veriyorsunuz. Sizleri bu konuda tebrik ediyoruz.” dedi. Özbey, velilere teşekkür ederek alkışlar içinde konuşmasını tamamladı.

Okyanus’un Başarılar Zincirine İstanbul’dan da Halkalar Eklendi

Okyanus Kolejleri’nin bilim, sanat ve spor alanında başarılar zincirine İstanbul’dan da spor alanında yeni halkalar eklendi. Gecede başarılı öğenciler ödüllendirildi:

İstanbul  İl 1.si olan Okyanus Kolejleri Voleybol Takımı sporcuları ve antrenörleri; tekvandoda Gençler Avrupa Şampiyonu Emre Gül, 7. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası ve WSF Dünya Kupası Shotokan Dünya 2.si Mehmet Emin Şahin, teniste TF Amman Uluslararası Gençler Turnuvası Tekler Şampiyonu Yankı Erel , Speed Stacks Dizilim Sporu’nda danışman öğretmen Aybars Ataş, Türkiye 1.si Kübra Gültekin ve Atila Çebi, Türkiye 2.si Kerem Deniz Giray, Zeynep Üzüm ve Doruk Yalçın, Türkiye 3.sü Nil Ece Dalseçkin, eTwinning Avrupa Birliği Kalite Ödülü Haluk Karataş,  Küçükler İstanbul Cimnastik 1.leri Gizem Basancı, Özge Kalebaşı, Tanem Sunar, Ayça Ersözlü, Nisa Yiğit, ABD International Science Project Contest Proje Olimpiyatları Dünya 1.liği danışman Remziye Boztepe, Çağla Başkan, ABD International Science Project Contest Proje Olimpiyatları Dünya 3.lüğü danışman Selda Hilaloğlu, Zelal Kelekçi, Sevcan Kaya teşekkür belgelerini ve ödüllerini Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey’den aldılar.

Gece, dünyaca ünlü piyanistimiz Tuluyhan Uğurlu'nun "Geleceğe Yolculuk" temalı konseriyle devam etti.

Kemerburgaz Okyanus Koleji'nin değerli velileri bu anlamlı geceden çok keyif aldılar ve dünyaca ünlü piyanisti ayakta alkışladılar.


Haber
:
Onca UĞURLU
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
18 Ocak 2016, Pazartesi 13:54
Okunma
:
6.564 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları