Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu Ankara İncek Okyanus Koleji'nde Velilere Konser Verdi
Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu Ankara İncek Okyanus Koleji'nde Velilere Konser Verdi
  • Paylaş
Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu ve Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey Okyanus’a Davet adlı gecede 15 Ocak 2016 Perşembe günü Ankara İncek Okyanus Koleji velileriyle buluştu.

Ankara İncek Okyanus Koleji'nde gerçekleşen Okyanus’a Davet adlı etkinliğe Milli Eğitim Bakan Danışmanı İlyas Sonar, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkan Vekili Abdullah Arslan, Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey, Okyanus Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray, Okyanus Kolejleri Yönetim Kurulu üyeleri ve Ankara Okyanus Koleji velileri katıldılar.

Gece, Okyanus Kolejleri Ankara Bölge Koordinatörü Onur Kaşkaya’nın “Eğitim ve öğretim faaliyetine 2004 yılında Avcılar kampüsünde,  Eğitim ve Yaşam Merkezi vizyonu ile başlayan Okyanus Koleji, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı itibariyle bayrağını İncek şubesiyle  Başkent’e ve Başkentlilere yakışan bir kampüs ile Ankara’da dalgalandırmaya başlamıştır. ” sözleriyle başladı.

Onur Kaşkaya’nın ardından kürsüye Okyanus Kolejleri kurucusu Orhan Özbey davet edildi. Orhan Özbey eğitim camiasındaki 36 yıllık birikimiyle Okyanus Kolejleri eğitimi hakkında bilgi verdi.

“Siz Velilerimizle Birlikte, Eğitimde Ortak Bir Dili Kullanmalıyız”

Orhan Özbey “Eğer öğretmen ve okul idaresi velilerle aynı dili konuşmuyorlarsa, hepsi ortak bir paydada aynı vuruşu yapmıyorlarsa, eğitimde sağlıklı bir gelişim yapmak mümkün değildir. Çocuklarımızın eğitiminde muhatap olduğumuz öğrencimize karşı, idaremiz ve öğretmenimizle birlikte aynı dili kullanmalıyız.” diyerek konuşmasına başladı.

Yetenek Merkezli Eğitim Sistemi ve yeteneklerin keşfine önem verdiklerini belirten Orhan Özbey “Okyanus Kolejleri olarak Amerika’dan getirtilen MAPP Kariyer Testi ile 12 yaşında beri her öğrencinin mesleğinin ne olacağı hangi mesleğe yatkın olduğunu gösteren bir testi uygulamaktayız. Bu test ile öğrencilerin, kendilerini, kişiliklerini, ilgilerini, motivasyon alanlarını tespit edip bir rapor hazırlıyoruz.  Öğrencinin mutlu ve başarılı olacağı, en çok uygundan en az uyguna olacak şekilde 900 mesleği liste halinde sunuyoruz.

Biz bunu Okyanus olarak söylüyorsak lütfen siz de veli olarak bunu söyleyin. Çocuğunuzun neye yeteneği, ilgisi ve o mesleğe uygun özellikleri varsa o alanda eğitim alması konusunda bize destek verin. Başka bir konuda çocuğunuzu asla zorlamayın.” dedi.

 “Türkiye’de Kariyer Meslek Liseleri Açılmalı”

Bilgi çağında olduğumuzu ve bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğunu vurgulayan Özbey,  “Dileğim meslek ve mevcut liselerin kapanıp, Kariyer Meslek Liseleri’nin açılmasıdır. Eğitimci olarak gençlerimize uzun ve gereksiz müfredat değil, gerekli olan eğitimi verelim. Temel ihtiyacımız temel bilgilerdir, pratikten uygulanmayan teorik bilginin bir faydası yoktur.” diyerek pratikle  güçlendirilmiş teorik bilginin önemini vurguladı.

 “Ağaca Tırmanması İçin Sorgulanan Bir Balık Ömür Boyu Kendisini Aptal Zanneder”

Konuşmasında Einstein’ın sözüne yer veren Orhan Özbey “Herkes dahidir, yeteneği dışında ağaca tırmanması için sorgulanan bir balık ömür boyu kendisini aptal zanneder. Çocuklarımızı yetenekleri dışında başka şeylere tırmanmaları için zorlamayacağız, zorlamamalıyız.” dedi.

 “Başarının Tek Formülü Var: Doğruluk, Dürüstlük ve Çalışkanlık”

Başarının tek formülünün doğruluk, dürüstlük ve çalışkanlık olduğunu belirten Özbey, “Dünyadaki başarılı şirketlerin temelinde doğruluk, güven, sağlamlık ve çalışkanlık vardır. Çocuklarımıza hep şunları söylemeliyiz ve öğretmeliyiz: 'Dürüst ol, doğru ol, yalan söyleme, rüşvet yeme ve yedirme, kurallara uy, insana, doğaya, çevreye, hayvana saygılı ol ve kendine değer ver.' ”

 “Çocuklarınıza Değer Verin ve Saygı Gösterin”

"Eğitimcilik, annelik ve babalık bir sanattır. Bir heykeltıraşın hammadesi toprak, yazarınki kalem ve kağıtsa, eğitimcinin hammaddesi insan aklı ve insan ruhudur. Çocuklarımıza özel olduklarını ve değerli olduklarını hissettirmeli, onlara saygı göstermeliyiz. Biz çocuklara büyük davranırsak büyürler. Çocuğun seviyesine inmeyin, çocuğun seviyesini yükseltin. Çocuklarımızın eğitimindeki en önemli konu; istişare eden ve ardından inisiyatif kullanabilen kişiler olarak yetişmeleridir."

“Çocuklarımızın Kategorik Değil, Analitik Düşünmelerini Sağlamalıyız”

Okyanus Kolejleri olarak bilgi verdiklerini ama asla çocuğun iradesini elinden almadıklarını ifade eden Özbey, “Çocuklarımıza analitik ve adil bir anlayışı öğreteceğiz ve onlara değişimi tavsiye edeceğiz. Gelişim yönünde bir değişimi önereceğiz. Değişim fayda taşıyorsa iyidir. Bu yönde çocuklarımıza kapı açacağız.”

 “Öğrenmek, Yaşam Boyu Olmalıdır.”

“Çocuk doğduğu andan itibaren oyunla akıllanır, oyunla öğrenir. İnsan doğduğu andan beri öğrenme arzusu ile doludur. Öğrenmek yaşam boyu olmalıdır. Okul biter, ama eğitim bitmez. Çocuklarınıza kitap okumayı alışkanlık haline getirin. Kitap kültürün yegane taşıyıcısıdır. Televizyon öğrenme isteğini yok eder.”

 “Okul: Arkadaşlık Kaynağı İkinci Evimiz”

“Okul sadece eğitim verilen bir yer değildir. Arkadaşlıkların edinildiği, öğrencinin kendisini gösterdiği bir yerdir. Arkadaşsızlık bir çocuk için en büyük mutsuzluktur.  Okul, öğrenciye arkadaş sağlıyorsa, önemlidir, çocuğun hayatında değerlidir.”

 “İngilizce’de Hedef: Hazırlık Okumadan Üniversiteye Başlamak”

Okyanus Kolejleri’nde 10 yıldan beri Cambrige Üniversitesi’nin yöntemleri ile İngilizce eğitimi verilmekte ve İngilizce başarılarının dereceledirilmekte olduğu bilgisini paylaşan Orhan Özbey “Kur sistemi ile çocuklarımızı eğitiyoruz, hedefimiz öğrencilerimizin liseyi bitirdikten sonra hazırlık okumadan üniversiteye başlamalarıdır.” dedi

 “Dayanışmada Muhteşem Bir Kuvvet Vardır”

Başarının dayanışma ile gerçekleştiğini vurgulayan Özbey dayanışma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Çocuklarımıza ‘zeki, bilgili olabilirsin ama asla tek başına birşey yapamazsın.’ demeliyiz. İnsan muhtaç olarak yaratılmıştır. İnsan olarak birbirimizle dayanışma içerisinde olmalıyız. Doğruluğun, dürüstlüğün sağlamlığın hakim olduğu bir dayanışma içerisinde olursak mucize gibi sonuçlar çıkar. Tek başına başarılı olan bir insanın başarı hikayesi yoktur. Başarı, dayanışma ile gerçekleşir.”

 “Özel Okul, Eğitime % 200 Destektir”

Özel okulların okul binası, öğretmen ve personel maaşı, sigortası ve verdiği vergiler ile devlete %200 destek olduğunun altını çizen Özbey, velilere “Çocuklarınızı özel okula göndermekle Milli Eğitim’e % 200 destek veriyorsunuz. Sizleri bu konuda tebrik ediyoruz.” dedi.

Okyanus Kolejleri olarak velilerin güveni ve talebiyle bu yıl 5 tane yeni kampüs açtıklarını ve açmaya da devam edeceklerini belirten Özbey, son olarak çocuklarının eğitiminde kendilerine duyduları güven için velilere teşekkür ederek alkışlar içinde konuşmasını tamamladı.

Okyanus’un Başarılar Zincirine Ankara’dan da Halkalar Eklendi

Okyanus Kolejleri’nin bilim, sanat ve spor alanında başarılar zincirine Ankara’dan da spor alanında yeni halkalar eklendi. Gecede başarılı öğenciler ödüllendirildi:

Ankara İl 1.si olan Ankara İncek Lise Hentbol Takımı ve Ankara İncek Lise Voleybol Takımı sporcuları ve antrenörleri; yüzmede100 metrede  Kelebek kategorisinde Ankara 2.liği, 50 metrede Kelebek kategorisinde ve 20 metrede Karışık kategorisinde Ankara 1.si olan 9. Sınıf öğrencisi İpek Özturna; tekvandoda Ankara 3.sü olan ve Milli Takıma da seçilen 6. sınıf öğrencisi Efe İbrahim Öztürk  teşekkür belgelerini ve ödüllerini Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey’den aldılar.

Gece, dünyaca ünlü piyanistimiz Tuluyhan Uğurlu'nun "Geleceğe Yolculuk" temalı konseriyle devam etti.

Ankara İncek Okyanus Koleji'nin değerli velileri bu anlamlı geceden çok keyif aldılar ve dünyaca ünlü piyanisti ayakta alkışladılar.


Haber
:
Onca UĞURLU
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
15 Ocak 2016, Cuma 21:56
Okunma
:
4.695 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Dolunay Kartal / 17 Ocak 2016, Pazar 00:59
Harika bir gunden kareler...
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları