Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçelievler Okyanus Koleji İlkokulu 4. Sınıflar Sosyal Bilgiler Dersinde
Bahçelievler Okyanus Koleji İlkokulu 4. Sınıflar Sosyal Bilgiler Dersinde
  • Paylaş
İlkokul 4. Sınıf Öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde Teknoloji ve Toplum ünitesi kapsamında icat yaptılar.

Sosyal Bilgiler dersi “Teknoloji ve Toplum” ünitesi içinde yer alan İcatlar ve Mucitler konusu kapsamında kendilerine özgü bir ürün icat ettiler. Öğrencilere öncelikle icat yapacakları konu anlatıldı. Havanın itme gücü etkisi ile çalışan bir ürün oluşturmaları istendi. Öncelikle havanın itme gücü konuşuldu. Günlük yaşamda kullandığımız havanın itme gücü ile çalışan örnekler verildi. Öğrencilere ürün oluşturma sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, bir mucitte bulunması gereken özellikler ve icatların özellikleri anlatıldı. İki haftalık bir periyot belirlendi ve bu iki hafta boyunca öğrencilerden dönütler alındı. İki haftanın sonunda öğrenciler tasarladıkları ürünleri sınıfa getirip arkadaşlarına tanıttılar. 

“Her birimizin içinde gizli bir buluş kabiliyeti vardır; ancak sadece birkaç şanslı kişinin yaratıcı olabileceğini düşündüğümüzden, çoğumuz bunun farkına varmayız.”


Haber
:
Ezgi Eroğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Betül Topal, Zekiye Aslan,
Tarih
:
04 Mart 2019, Pazartesi 16:55
Okunma
:
997 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları