Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ataşehir Okyanus Kolejinde “Çocuğun Eğitiminde Aile Mi Çocuk Mu Etkilidir?” Başlıklı Münazara Yarışması Yapıldı
Ataşehir Okyanus Kolejinde “Çocuğun Eğitiminde Aile Mi Çocuk Mu Etkilidir?” Başlıklı Münazara Yarışması Yapıldı
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji’nde gerçekleştirilen münazarada; öğrencilerin tez üretme ve çürütme, duygularını doğru bir şekilde ifade etme yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen etkinlik, öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Lise kademesi öğrencileri arasında yapılan münazara programında "Çocuğun gelişiminde aile etkilidir?”, “Çocuğun gelişiminde çevre etkilidir?” konulu tezler tartışıldı. Açılış konuşmasını yapan Edebiyat Öğretmeni İlayda Vidinliler Alpay, münazaranın hangi amaçla yapıldığı ve nasıl olması gerektiğini içeren bilgiler vererek öğrencilere başarılar dileyerek münazarayı başlattı. Grupları koçları yönlendirdi. “Çocuğun gelişiminde çevre etkilidir?” tezini savunan grupta Damla Deniz, Sadık Can Vatansever, Ayşe ipek Kosif ve Duru Babür adlı öğrencilerimiz yer aldı. “Çocuğun gelişiminde aile etkilidir?” tezini savunan grupta ise Nisa Tayanç, Mert Ali Kesmegülü, Damla Güngör ve Sude Nehir Özel” adlı öğrencilerimiz vardı. Koçlarının yönlendirmeleriyle gruplar bilgilerini birbirleriyle paylaşarak münazarayı gerçekleştirdiler.

Bu etkinlikte öğrencilerimizin ortaya koyduğu performans görülmeye değerdi. Oldukça keyifli ve çekişmeli bir etkinlik gerçekleştirildi. Jüri üyesi ve Edebiyat Öğretmeni Esra Yurtdaş, çaba gösteren bütün öğretmen arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ettiğini ifade etti. Münazara sonunda jüri üyeleri, her iki gruptaki öğrencilerin öz güvenlerini kazanma noktasında başarılı olduklarını söylediler. Birbirinden iddialı örneklerle savunma yapan grup üyeleri, tezlerini başarıyla savundular. Jüri üyeleri münazarada; konuya hâkimiyet, vurgu ve tonlama ile Türkçeyi doğru kullanma, örneklerle ikna yeteneği, beden dilini ve zamanı doğru kullanma gibi başlıklar altında puanlama yaptı. Sonuçta “Çocuğun gelişiminde aile etkilidir?” tezi münazaranın galibi olarak belirlendi.


Haber
:
Gizem BASANCI
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Esra Yurtdaş, İlayda Vidinliler Alpay
Tarih
:
13 Ekim 2021, Çarşamba 12:46
Okunma
:
1.213 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları