Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Atasay Koç, Okyanus Kolejleri "İletişim ve Halkla İlişkiler Kariyer Kulübü”nde Seminer Verdi
Atasay Koç, Okyanus Kolejleri "İletişim ve Halkla İlişkiler Kariyer Kulübü”nde Seminer Verdi
  • Paylaş
Televizyon ekranlarının en çok izlenen dizilerinden olan Kavak Yelleri, Muhteşem Yüzyıl, İntikam, Güneşi Beklerken ve Kaçak Gelinler’in senaristi Atasay Koç Okyanus Kolejleri’nin "İletişim ve Halkla İlişkiler Kariyer Kulübü”nün etkinliğine konuk olarak katıldı..

16 Aralık 2015 tarihinde 10.30 -13.00 saatleri arasında Avcılar Okyanus Koleji’nde  "Hikayeni Nasıl Bulursun?" adlı bir seminer verdi. 

Moderatörlüğünü Almanca öğretmeni Ekin Kapusuz’un yaptığı seminere öğrenciler büyük katılım gösterdi. Seminerde Koç, senaryo yazımı ile ilgili bilgilerini paylaşırken, senarist olmak isteyen öğrencilerin kariyer seçimine ışık tutacak açıklamalarda bulundu.

Hikayesini Arayanlara Tavsiyeler: “Bol Bol Okuyun, Kendinizi Geliştirin”

Atasay Koç senaryo yazımı ile ilgili bilgi vererek hikayeyi bulduran öykü, karakter, tema, sahne dörtlüsüne dikkat çekti. En önemli unsurlardan birinin bakış açısı olduğunu vurgalayan yazar, “Bakış açınız hikayenizi farklı ve size özgü kılar.” dedi. 

Yavuz Turgut, Meral Okay, Gökhan Horzum’dan etkilendiğini ifade eden Koç,  kitap okumanın kendini beslemenin önemine dikkat çekerek “Çok kitap okuyorum Aziz Nesin’i çok severim, siz de kitap bol bol okuyun.  Okumak, kendini beslemek, geliştirmek ve ilham almak yazarlıkta çok önemlidir.” dedi. 

“İşin İçinde Olmak, ‘Bu İşi İstiyor muyum?’ Sorusuna  Doğru Cevap Vermenizi Sağlar”

İş hayatında ortamı görerek işi yaparak daha doğru karar verilebileceğini ifade eden Atasay Koç, “Bir işin neresinde olmak istediğinize karar vermek için o işe ve sektöre stajyer olarak girin. Ortamı görün, havayı koklayın, işin içinde olun ve bu işi istiyor muyum, bu işin neresinde olmalıyım sorularına ancak böyle doğru cevaplar verebilirsiniz.” dedi.

Öğrencilerin senaryo yazarlığı ve dizilerle ilgili sorularını da cevaplayan Atasay Koç, öğrencilerin göstermiş olduğu ilgiden memnuniyetini ifade etti.  Seminer 10 Fen A sınıfından İlay Kadiroğlu’nun okul adına teşekkür çiçeği ve plaketi vermesi ile son buldu.

Etkinlik sonrasında yazarı yönetici odasında ağırlayan Avcılar Okyanus Koleji idarecileri Atasay Koç'a verdiği seminerden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.


Haber
:
Ekin KAPUSUZ
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
17 Aralık 2015, Perşembe 17:24
Okunma
:
4.797 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları