Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | "Şeb-i Arus" Mevlana'yı Anma Etkinliği
"Şeb-i Arus" Mevlana'yı Anma Etkinliği
  • Paylaş
Mevlana'nın 739. Ölüm Yıldönümü nedeniyle Beylikdüzü ve Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde "Şeb-i Arus" gecesi, Güneşli Okyanus Koleji'nde de "Mevlana" etkinliği düzenlendi.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin, "Şeb-i Arus", "Vuslat Gecesi-Düğün Gecesi" olarak ifade ettiği ölümünün 739. Yıldönümü nedeniyle bir gece düzenlendi.

14 Aralık 2012 Cuma akşamı Beylikdüzü Okyanus Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Şeb-i Arus" etkinliği, manevi atmosferiyle gönüllere hitap etti.

Mevlana, Allah'a kavuşmasıyla gerçek mutluluğu yakaladığını, arkasından kimsenin gözyaşı dökmemesini, her kulun ölümüyle yeni bir hayatın başladığını ve gerçek özlemin sahibi Allah'a herkesin hazırlıklı olarak kavuşma çabasında bulunması felsefesini  dile getirmişti. Gecede Okyanuslu öğrenciler de, Mevlana'nın bu felsefesini Mesnevi şiirleriyle vurguladılar.

"Gel Ne Olursan  Ol, Yine Gel... İster Mecusi, İster Putperest Ol Gel, İster Tövbe Etmiş, İster Yüzlerce Kere Tövbeni Bozmuş Ol, Yine Gel" ve "ETME" dizeleriyle duygusal anlar yaşanan gecede, Semah Gösterisi ve Tasavvuf Musikisi mini konserini izleyen velilerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Güneşli Okyanus Koleji'nde de Mevlana'nın 739. Ölüm Yıldönümü nedeniyle "Mevlana Haftası" düzenlendi. 17 Aralık 2012 Pazartesi günü öğrencilerin hazırladığı etkinlikler konferans salonunda sergilendi. Etkinlikte duygulu anlar yaşayan öğrenci ve veliler, programın sonunda "ETME" adlı şiir eşliğinde salondan ayrıldılar.

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde de 19 Aralık 2012 Çarşamba akşamı Mevlana'nın vefatının 739. Yıl Dönümü nedeniyle "Okyanus'ta Şeb-i Arus Buluşması" programı gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Erdem Üzam'ın açılış konuşmasıyla başlayan programda Mevlana'nın 7 öğüdü ney eşliğinde öğrenciler tarafından seslendirildi. Mevlana şiirleri okunan program, daha sonra Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin seslendirdikleri tasavvuf eserleri ile devam etti. Velilerin büyük ilgi gösterdiği gece, semazen ekibinin gösterisi ile ruhani bir atmosferde son buldu.

 

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
17 Aralık 2012, Pazartesi 16:03
Okunma
:
8.344 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları