Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | YKS Başvuruları Başladı
YKS Başvuruları Başladı
  • Paylaş
Yükseköğretim Kurumları Sınavı için başvurular 4 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında ÖSYM'nin Aday İşlemleri web sayfasından yapılacak.

9. sınıftan itibaren üniversite adayı olan öğrencilerimizin heyecanla beklediği tarihlerden biri de Yükseköğretim Kurumları Sınavı için başvuru günüdür. Ve YKS 2021 için bu tarihler 4 Şubat - 2 Mart olarak açıklandı. Sınava katılacak 12. Sınıf öğrencilerimize okul rehber öğretmenleri ve sınıf koçları gerekli bilgilendirmeyi yaptı. Velilerimiz de Veli İletişim Ücgeni üzerinden bilgilendirildi.

Özetle: Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarından T.C. kimlik kartı ve E-Devlet şifresi olanlar E-Devlet üzerinden sınav başvurularını yapabiliyor.

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziran'da, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi'nin (YDT) 27 Haziran'da gerçekleşecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya http://ais.osym.gov.tr üzerinden "E-Devlet ile kayıt ol" seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. E-Devlet kayıtları için adaylarımızın PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor. 

YKS başvurularında HES kodu bilgisi isteniyor.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler 2021-YKS kılavuzunda verilecek.

Bütün öğrencilerimiz süreç hakkında Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Öğretmenlerimizden destek alabilir.


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
04 Şubat 2021, Perşembe 11:41
Okunma
:
728 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları