Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Upgrade MID Akademik Düzey Sınavları
Upgrade MID Akademik Düzey Sınavları
  • Paylaş
Ortaokul kademesinde öğrencilerin öğrenme sürecine aktif katılımının sağlandığı, bilgiyi kendi zihinlerinde yapılandırmaya fırsat tanıyan, araştırma-sorgulamaya dayalı P-wise eğitim modeli uygulanır. Bu modelde öğrenciler bilginin kaynağını araştıran, sorgulayan, açıklayan ve tartışan bireyler olarak kendi öğrenme süreçlerinin öznesi olmaktadırlar.

P-wise eğitim modelinin ölçme ve değerlendirme basamağında, UPGRADE-mid sınavlarıyla öğrencilerimizin bilgiyi hatırlama düzeyinden çözümleme düzeyine kadar olan kullanma durumunu ortaya koyarak, ayrıntılı sonuç analizleriyle bilgiyi beceriye dönüştürmesinde kılavuzluk ediyoruz.

5-6 ve 7. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla ilkini 13-14 Ekim 2021 tarihinde uygulayacağımız UPGRADE-mid Akademik Düzey Sınavları her ay periyodik olarak tekrarlanacak olup yılda toplam 8 sınav uygulaması gerçekleştirilecektir. Sınav içeriğini ise eğitim-öğretim dönemi başından itibaren sınav uygulama tarihine kadar işlenen konu ve kazanımları kapsayan sorular oluşturmaktadır.

UPGRADE-mid sınavları Sözel-Sayısal ve Yabancı Dil oturumu olmak üzere toplam 3 oturumdan oluşmaktadır.

Sözel Oturumda; Türkçe 20, Sosyal Bilgiler 10 ve Din Kültürü 10 olmak üzere toplam 40 soru yer almaktadır. Uygulama süresi ise 60 dakikadır.

Sayısal Oturumda; Matematik 20 ve Fen Bilimleri 20 olmak üzere toplam 40 soru yer almaktadır. Sınav uygulama süresi ise 80 dakikadır.

Yabancı Dil oturumunda ise soru sayısı 20, uygulama süresi ise 40 dakikadır.

Ayrıntılı sınav sonuç raporları Okyanus Pusulam platformundan yayınlanacaktır. Öğrenci-Veli ve öğretmenlerimiz kullanıcı adı ve şifreleriyle Okyanus Pusulam’a girerek “Sınav Sonuç Raporları” alanından sonuçları inceleyebilecektir.

 

UPGRADE-mid Akademik Düzey Sınavı Uygulama Tarihleri


Haber
:
Memnune GÖKDEMİR
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
06 Ekim 2021, Çarşamba 11:37
Okunma
:
2.992 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları