Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Üniversite Adaylarının YKS 2020 için Bilmesi Gereken 4 Şey
Üniversite Adaylarının YKS 2020 için Bilmesi Gereken 4 Şey
  • Paylaş
Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda 2020 YKS’deki değişiklikler:

  1. Yükseköğretim Kurumları Sınavları 27-28 Haziran’da uygulanacak. Temel Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran Cumartesi. Alan Yeterlilik Testi (AYT) 28 Haziran Pazar Günü uygulanacak.
  2. Bu yıl YKS'de öğrencilerimiz lise son sınıfın ikinci dönemindeki derslerin tamamından muaf tutuluyor. Öğrencilerimizin sınavda muaf tutulacağı bölümler, toplam müfredatın önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.
  3. TYT’de geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır.
  4. Lisans programlarını tercih yapabilmek için (SÖZ, SAY, EA ve Dil) ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da “bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla" 170'e çekildi.


Ayrıca Milli Savunma Üniversitesi Sınavı (MSÜ) için başvuru yapan adayların MSÜ Sınavı 14 Haziran'da yapılacak. 

Bu merkezi sınavlara katılacak adayların maske ve dezenfektan ihtiyacı sınavlara girilecek binalarda görevliler tarafından karşılanacaktır. Öğrencilerimiz detaylı bilgileri okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerinden ve yok.gov.tr, osym.gov.tr adreslerinden edinebilirler.

Öğrencilerimizin sınav hazırlık sürecinde yürütülen çevrimiçi deneme sınavları uygulamaları, canlı ders anlatımları, videolu soru çözümleri sistemli olarak devam ediyor. Okul rehber öğretmenlerimiz ve branş öğretmenlerimiz sınav rehberlik hizmetlerini telefon ve ekranlarla sunuyor. Öğrencilerimizin çalışmalarını başarıyla sürdürmeleri için yakın takipteyiz.


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
05 Mayıs 2020, Salı 19:07
Okunma
:
3.273 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları