Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Teknolojiden Uzak Kalma Ama Teknolojinin De Bağımlısı Olma...
Teknolojiden Uzak Kalma Ama Teknolojinin De Bağımlısı Olma...
  • Paylaş
Yaşadığımız çağda internet, olmazsa olmaz ihtiyacımız haline geldi ve teknolojiyle olan ilişkimiz her geçen gün artıyor.

Cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi dijital cihazlar, hayatımızın neredeyse her alanında yardımımıza yetişiyor. Alışverişlerimizi internet üzerinden yapabiliyor, acıkınca yemeğimizi kapımıza kadar isteyebiliyor, işlerimizi bile artık internet üzerinden kolaylıkla halledebiliyoruz. Fakat dijital dünyanın bize sunduğu bu rahatlik, beraberinde olumsuzlukları da getirebiliyor. Bu olumsuzlukların başında da dijital bağımlılık geliyor. Dijital bağımlılık da stres ve depresyona yol açabiliyor. Çünkü; insanların dijital cihazlarda geçirdiği süreleri artarken, insanlar farkında olmadan iş, arkadaş ve ailelerine daha az zaman ayırıyorlar. Bir süre sonra bu dijital cihazlarından kısa süre uzak olsalar bile sıkıntı hissi, gerginlik, sinirlilik gibi birçok psikolojik ve fiziksel belirti yaşayabiliyorlar.

Devamı için tıklayınız.


Haber
:
Sabiha EBCİM
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
09 Mayıs 2022, Pazartesi 11:55
Okunma
:
1.814 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları