STEM Laboratuvar Teknikleri Dersi
Okyanus Koleji fen lisesi öğrencileri “STEM Laboratuar Teknikleri” dersinde, Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında, akademik düzeyde ki laboratuar tekniklerini uygulayarak öğreniyorlar.

Fen lisesi öğrencilerine yönelik yürütülen akademik derslerden bir tanesi olan STEM laboratuar teknikleri dersinde öğrencilerimiz, ileri düzeyde laboratuar tekniklerini, sistematik bir müfredat eşliğinde uygulamaktadır.

Fen bilimleri alanlarında, bakteri kültürleri oluşturma, doku kültürleri, DNA analizleri, kök hücre teknikleri, kimyasal sentez, özüt çıkarma, çözelti hazırlama, spektrofotometrik ölçümler, optik çalışmalar, elektriksel ölçümler ve birçok farklı yöntem hakkında çalışmalar yürütülmektedir. Öğrencilerimiz bu ders sayesinde laboratuar teknikleri hakkında bilgi edinirken biryandan da bu teknikleri uygulamak için kullanılan malzeme ve cihazlar hakkında temel bilgilere sahip olmaktadır.

21.yüzyıl insanı becerilerini öğrencilerine katmayı hedef edinmiş olan Okyanus Kolejleri, fen bilimleri alanında ki bu becerileri, BARGEM birimi destekleri ile öğrencilerine aşılamaktadır.

Abdullah KARALAR
Göktuğ Hekimoğlu