Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanusun Genç Tasarımcıları Bilim, İnovasyon ve Sanat içerikli Tasarım Projeleriyle OBİT 2019'da yarıştılar.
Okyanusun Genç Tasarımcıları Bilim, İnovasyon ve Sanat içerikli Tasarım Projeleriyle OBİT 2019'da yarıştılar.
  • Paylaş
26 Nisan 2019 tarihinde Kemerburgaz Okyanus Kolejinde BARGEM (Bilimsel Araştırma Geliştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilen organizasyona ilgi bu yılda büyüktü.

Genel müdürümüz Lokman Demiray, yönetim kurulumuz, velilerimiz öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşen ve tüm gün süren 3. OBİT yarışması Okyanus kolejlerinin geleneksel yarışması oldu.

Bargem Proje Koordinatörü Duygu Yavuz, “OBİT öğrencilerimiz için yapmamız gereken bir yarışmaydı. Çünkü öğrencilerimizin yeteneklerini sergileyecek farklı platformlar olması çok önemli. OBİT, lise ve ortaokul öğrencilerimizin içindeki hayal gücünü, yaratıcılığı ve üretkenliği ortaya çıkarmak için yapılmış bir organizasyondur. Yarışmamıza bu yıl tüm kampüslerimizden  toplam 440 proje başvurusu gerçekleşti ve bunlardan 81 tanesi yani 162 öğrencimiz final sergisinde yarışmak üzere davet edildi. Yarışmaya başvuru yapan ve bugün burada yarışan tüm öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

Bilişimsel Tasarımlar, Çevre ve Enerji Temalı Tasarımlar, Endüstriyel Tasarımlar ve Sanatsal Tasarımların yanısıra 2019 yılının Periyodik Tablo yılı olması nedeniyle OBİT yarışmasında bu yıla özel bir kategori olarak “Periyodik Tablo Tasarımları Kategorisi” vardı. Birbirinden değerli tasarım projelerini sergileyen öğrencilerimiz akademisyenlerimiz ve alanında uzman 15kişilik jüri ekibi  tarafından değerlendirildi.

Büyük bir heyecanla gerçekleşen ödül töreni  proje koordinatörü Duygu Yavuz, İÜ Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Atakan Öngen ve Genel müdürümüz Lokman Demirayın konuşmalarıyla başladı. Tüm gün standlardaki projeleri yakından inceleyen ve dinleyen Genel Müdürümüz Lokman Demiray, 21. Yüzyıl becerilerini kazanmış olan ve bunu en güzel şekilde yaptığı çalışmalar, gösterdiği yetenekler ve sunum teknikleriyle sunan Okyanus Koleji öğrencileri ile gurur duyduğun dile getirdi.

Değerlendirme sonunda Birincilik başarısı elde eden toplam 16 öğrencimiz “Türkiye Turu” kazandı. İkincilik elde eden öğrencilerimiz “Yarım Altın”, Üçüncülük başarısı gösteren öğrencilerimiz ise “Çeyrek Altın” kazandılar. Özel kategori öğrencilerimiz ise para ödüllerine layık görüldüler.

Ödül töreni sonrası öğrencilerimiz için hazırlanan “OBİT Gala Yemeği” ile organizasyon son buldu.

OBİT yarışmasına ait sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.


Haber
:
Duygu YAVUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
27 Nisan 2019, Cumartesi 14:19
Okunma
:
3.485 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları