Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanuslu Öğrenciler 12 Ülke İle Birlikte Covid-19’a Karşı Savaşıyor
Okyanuslu Öğrenciler 12 Ülke İle Birlikte Covid-19’a Karşı Savaşıyor
  • Paylaş
12 farklı ülkenden 20 ortak ile yürütülen e-Twinning Warriors of Covid-19 Pandemic projemiz en iyi projeler alanında finale kalmaya hak kazandı.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan e-Twinning, küresel çapta iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullara yönelik bir platform sunmaktadır.

Özel Diyarbakır Okyanus Koleji ve Hatay Dörtyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığı ile öğretmenlerimiz Mehmet Değirmenci ve Ayşe Nur TEN tarafından yürütülen “Warriors of Covid-19 Pandemic” adlı e-Twinning projesi ile Brüksel Merkezi e-Twinning Merkezi’nde en iyi projeler alanında finale kalmaya hak kazandı.

Türkiye, Portekiz, İspanya, Azerbaycan, İtalya, Ermenistan, Fransa, Romanya, Kuzey Makedonya, Ürdün, Gürcistan, Moldova Cumhuriyeti olmak üzere 12 farklı ülkeden 20 ortağı bulunan projede eğitim, sağlık ve ekonomi alanlarında virüse karşı korunmanın doğru yollarına dikkat çeken sorumlu davranış, uzaktan eğitim ve web araçlarının önemi vurgulanmaktadır.

2020 Haziran sonuna kadar sürecek olan projede öğrenciler dijital materyaller, sunumlar, videolar, broşürler, kısa sınavlar vb. hazırlayacaklar. Böylece öğretmenler ve öğrenciler sorumluluk, takım çalışması, yaratıcılık ve eleştirel düşünme duygusu geliştirebileceklerdir.

Geçirdiğimiz bu zor günlerde Covid-19 ile ilgili çalışmalar yapan Okyanus Koleji öğrencileri gelecekteki umudumuz olmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimizle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm proje ortaklarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
28 Nisan 2020, Salı 11:07
Okunma
:
2.602 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları