Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Teknofest'te
Okyanus Teknofest'te
  • Paylaş
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’e Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen 7 farklı proje çalışması İnsanlık yararına Teknoloji alanında finalist olarak davet edildi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedeflerinde önemli rol oynayan Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, Tübitak ve Türksat’ın gibi kuruluşların paydaşlığında düzenlenen ve bu alanda gerçekleştirilen yarışmalar arasında en büyük ödüllere sahip olan TEKNOFEST bu yıl 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST’te 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ile gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri destekleniyor. Teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım 2000’in üzerinde yarışmacı katılıyor. Ayrıca 6 gün boyunca gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST bilime, teknolojiye, havacılığa ve uzaya yönelik çeşitli etkinlik ve aktiviteler ile katılımcılara dolu dolu bir teknoloji ve bilim festivali yaşatacak.

Okyanus koleji öğrencileri bu yıl da proje çalışmaları ile TEKNOFEST yarışmasına başvurularını gerçekleştirdiler. Uzmanlar tarafından yapılan ön değerlendirmeler sonrasında öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen başvurulardan, İnsanlık Yararına Teknoloji alanında yapılan yüzlerce başvuru arasından Bahçeşehir Okyanus Ortaokulu 2, Fatih Okyanus Ortaokulu 1, Avcılar Fen Lisesi 1 ve Bayrampaşa Ortaokulumuzdan 3 tane olmak üzere toplam 7 proje final sergisine çağırılmaya değer görülmüştür. Öğrencilerimizi ve kendilerine destek veren danışman öğretmenlerimizi başarılarından dolayı tebrik eder,finallerde başarılar dileriz.

Finale kalan projelerimizin listesi;


Haber
:
Mehmet ÇAKMAK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
07 Eylül 2019, Cumartesi 13:43
Okunma
:
4.510 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları