Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Üniversite Hazırlık Sistemiyle Kazandırıyor
Okyanus Kolejleri Üniversite Hazırlık Sistemiyle Kazandırıyor
  • Paylaş
9. sınıfta öğrencimiz olduğu andan itibaren Okyanus Kolejleri Üniversite Hazırlık Sistemine dahil olan ve bu öğretim yılı mezunumuz olan üniversite adaylarımız, 26-27 Haziran tarihlerinde katıldıkları Yükseköğretim Kurumlar Sınavında (YKS'de) elde ettikleri başarılarla en doğru bölümlere yerleşecek.

Lisedeki Pusulam İle Öğrencimizin Gelecek Hayaline Varması İçin Kişiselleştirilmiş Bir Yol Haritası Sunuluyor

Okyanus Kolejleri öğrencileri, 9. sınıftan itibaren Üniversiteye Hazırlık Sistemine dâhil oluyor. Tüm ders programları ve üniversite hazırlık sınavları (TYT-AYT) akademik derslerin komisyonları ve Ölçme Değerlendirme Bölümü uzmanlarınca planlanıyor. Yıl boyunca katıldığı öğrenme başarısını ölçen testlerin, sınavların sonuçları, öğrenciye resmin tamamını gösteren nitelikte performans raporları oluşuyor. Yüzlerce konu ve binlerce testten oluşan bu başarı değerlendirme sistemin tek bir amacı var: Öğrencimizin kazanabileceği en doğru üniversiteyi kazanmasını sağlamak.

Sonuç Odaklıyız, Süreci Yönetiyoruz.

Her biri üniversite adayı olan öğrencilerimizin lise yıllan, kelebeğin kozasındaki dönüşüm zamanı gibidir. Okyanus Kolejlerinde gençler; öğrenim başarısı, yabancı dil öğrenim, bireysel gelişim, kariyer planlama süreçleri sürekli izlenip değerlendiriliyor, öğrenciler en iyi haline dönüşebilmesi için destekleniyor. Ona hayat başarısı verecek yeteneklerine göre en doğru yükseköğretim programını kazanması için sistemli bir yaklaşımla bu süreci yönetiyoruz.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin eğitim-öğretim kurumlarıyla paylaştığı öğrencilerin test puanları ve başarı sıralamaları bilgileriyle Ölçme Değerlendirme Bölümünün yaptığı çalışma sonrasında bu yılki mezunlarımızın yükseköğretimde lisans programlarına tercihlerine yerleşim dağılımı şu şekilde öngörülüyor:

İktisadi ve İdari Bilimler Programları: 621

Fen – Edebiyat Fakülteleri Programları: 611

Mimarlık Fakültesi Programları: 478

Psikoloji Bölümü: 422

İletişim Bilimleri Programları: 385

Öğretmenlik Programları: 305

Mühendislik Programları: 303

Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı: 303

Eczacılık Fakültesi: 28

Hukuk Fakültesi: 26

Diş Hekimliği Fakültesi: 20

Tıp Fakültesi: 10

Mezunlarımızı, ailelerini ve öğretmenlerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Haber
:
Murat AKDEMİR
Editör
:
Bora Serhat ÇELİK
Tarih
:
26 Ağustos 2021, Perşembe 15:08
Okunma
:
772 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları