Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri “Ben De Yazar’ım” Yarışması Başlıyor
Okyanus Kolejleri “Ben De Yazar’ım” Yarışması Başlıyor
  • Paylaş
Konuşmanın yetmediği, konuştuğunda kendini ifade edemeyeceğine inandığı anlar yaşar insan. Böyle dönemlerde yüreğini, çevresinde olup biteni yazıya dökmek ister. Kalem, kağıt en iyi dost olur insana.

Okuduklarından, gördüklerinden, konuşulanlardan öteye geçmek kendini sözcüklerin okyanusunda bulmak ister. Böyle anlara en iyi ilaçtır yazmak. Zaten yazının icadından beri düşüncelerini, sevgisini, hasretini ve daha bir sürü güzel duygusunu yazıyla anlatmamış mıdır insanoğlu?
 

Atalarımız: "Söz uçar yazı kalır." derken yazının insanı geleceğe taşıdığını da vurgulamışlardır. Bizler geleceğe  bir şeyler bırakmak istiyorsak bunu neden yazıyla da yapmayalım ? İşte bu kadar önem arz ederken yazmak, Okyanus Kolejleri olarak biz de yazıya değinmeden bir eğitim hayatı olacağını düşünemezdik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da düşünen, üreten ve bunları yaparken özgürlüğü tadan bireyler yetiştirmek amacıyla “Ben de Yazarım” yarışmamızı devam ettiriyoruz.
 

“Ben de Yazar’ım” yarışmamız Okyanus Kolejleri Türkçe Zümresi tarafından düzenlenen bir yarışmadır. Amacı; okumayı kazandırdığımız öğrencilerimize kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, düşünüp üretebilecekleri ve bunu yaparken de hem eğlenip hem de öğrenecekleri bir imkân sunmak.
 

Ben de Yazarım” yarışması her ay düzenlenir ve yıl sonuna kadar devam eder. Her ay belirlenen bir konuda istenen metin türüyle ilgili 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri gönüllülük esasına dayanarak yazılarını yazıp kampüslerindeki Türkçe öğretmenlerine teslim etmektedir. Her kampüs kendi içerisinde 5,6,7 ve 8. sınıf seviyelerinden birer tane birinci seçmektedir. Seçilen birincilere ayın son cuma günü yapılan bayrak töreni öncesi “Okyanus Yıldızı” ödülleri takdim edilir. Öğrenciler bu yarışmayla birlikte hem kendini yazı yazmada geliştirme imkanı yakalar hem de yazının konusuna göre çeşitli düşünce yapıları geliştirir. Kimi zaman bir masal evreninde dolanır kimi zamansa düşüncelerin yoğunlaştığı bir dünyada bulur kendini.
 

"Yazmak güzel şey; hem kendine, hem bir kalabalığa konuşmak gibi iki zevki birleştiriyor." diyor Cesare Pavese. Bizler de Okyanus Koleji olarak öğrencilerimizin kalabalıklara konuşmasına, kendi dünyasını başka insanlara aktararak gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu amaçlarla geleceğin genç kalemlerini yetiştirmek için “Ben de Yazarım” yarışmamızı büyük bir özenle sürdürmekteyiz. Çünkü Okyanus’un genç kalemleri “Ben de Yazarım” diyor. Biz de onlara bu imkânı tanıyoruz ve her daim  tanımaya devam edeceğiz.

Şartnameyi görmek için lütfen tıklayınız.


Haber
:
Tuğba AKGÜN
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
01 Ekim 2018, Pazartesi 13:41
Okunma
:
1.029 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Sabiha EBCİM / 03 Ekim 2018, Çarşamba 21:24
“Neden yazarız?”
“Düşüncelerimi yazıya nasıl dökebilirim?”
“Güzel ve etkili nasıl yazılır?”
“Neden farklı türlerde yazmaya ihtiyaç duyarız?” hiç düşündünüz mü?
İşte böyle başladı yazma serüvenimiz. Yazmak için büyük bir yazar olmana gerek yok aslında, sadece kendin ol yeter! Amacın hatasız olmak değil, özgün olmak olsun her zaman. Bazen bir kelime gelir aklımıza. Ve bir kelimeden bir hayat doğar aslında. Yeni, yepyeni bir hikâye… Bir kelime; duygularımızın, hayallerimizin satırlara döküldüğü andır bazen. Yazmak için bir neden ararız hep; oysaki nedensiz de yazabilmelidir insan. İlk cümleyi bir kurabilsek gerisi gelecek zaten deriz; ama o ilk cümle kurulamaz bir türlü. Halbuki yazmak kusursuzluk gerektirmez ki! İyi yazmak; iyi düşünmek, iyi hissetmek ve iyi ifade etmektir. Herkesin kullandığı kelimelerle; ama herkesten farklı yazmaktır önemli olan.
O zaman yazılarına gök kuşağının bütün renklerini katacak altındaki hazineye ulaşacaksın...
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları