Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Öğrencileri 13. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalinde Yarıştılar.
Okyanus Koleji Öğrencileri 13. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalinde Yarıştılar.
  • Paylaş
Okyanus Koleji Öğrencileri 13. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalinde Okullarını Başarı İle Temsil Ettiler.

13. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalleri bu yıl Türkiye genelinde 12085 proje başvurusu arasından 12 bölgeden 10 farklı kategoride seçilen en iyi 180 proje 22–26 Nisan 2019 tarihlerinde Elazığ’da birbirleri ile kıyasıya yarıştı.

Bu yıl 13.sü düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finallerinde birincilik elde ederek Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz finallerde teşvik ödüllerine layık görülerek başarılarına bir yenisini daha eklediler.

Ankara Eryaman şubesinden Ozan ozkavsal danışmanlığında, öğrencilerimiz Ece Üner ve Nisa Yalçın’ın Teknolojik Tasarım kategorisinde yapmış olduğu Gökdelenlerde İnsansız Temizlik Mümkün Mü? projesi Türkiye finalinde 4. olarak Teşvik Ödülü aldı. Bu proje ile gökdelen gibi yüksek binalardaki tehlikeli ve maliyetli cam silme işlemine dikkat çeken ekibimiz bu soruna çözüm olacak bir sistem geliştirdiler. Biyoloji kategorisinde Aloe Vera İçerikli Portakal Kokulu Dudak Nemlendiricisi isimli projesiyle Esad Özel, Coğrafya kategorisinde Karbon Ayak İzimizi Silelim Dünyaya Olan Yükümüzü Hafifletelim isimli projesiyle Ömer Talha Şatır, Teknoloji Tasarım kategorisinde Nanofiber Filtrasyon Membranlı Hava Temizleme Cihazı isimli projeleriyle Sude Naz Sultan Çinkoile Zafer Akyıldız, Yazılım kategorisinde Araçlarda Çocuk Unutulmalarına Karşı Uygulanabilir Teknolojik Çözüm SAFE-VEC isimli projeleriyle Elif Tamay Budak ile Doruk Pehlivan Türkiye Finallerinde Okyanus Kolejini başarıyla temsil ettiler. Final sergisi boyunca öğrencilerimize Bahriye Vural, Ozan Özkavsal, Zeynep Esirgen, Dilek Zengin ve Nucude Alican proje danışmanları olarak destek verdiler.

Öğrencilerimize TÜBİTAK Türkiye finallerinde başarılarından dolayı tebrik eder ve onlara desteklerini eksik etmeyen danışman öğretmen ve BARGEM danışmanlarına teşekkür ederiz.


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
25 Nisan 2019, Perşembe 10:07
Okunma
:
3.623 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları