Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okula Dönüş Programı
Okula Dönüş Programı
  • Paylaş
Bir ev düşünün. Bu evin temelini kazmadan ham toprağın üzerine bina yapmaya çalışıyorsunuz. Birinci duvar, ikinci duvar derken ilk katı bitiriyorsunuz ya da öyle olduğunu zannediyorsunuz. İkinci katı yapmaya başladığınızda o yaptığınız “temelsiz” ilk kat büyük bir gürültüyle yıkılıyor. O yaptıklarınız, emekleriniz, umutlarınız, tüm çabanız da o duvarlarla beraber yıkılıyor.

Eğitimde “Öğrenmeyi Öğretmek” felsefesini ilke edinen Okyanus Koleji, temelsiz bir evin dayanamayacağını bildiği gibi temeli eksik olan bilgilerin de kalıcı olmadığını biliyor. Bu nedenle eğitim sisteminin sarmal yapısını da göz önüne alarak “Okula Dönüş’’ programıyla temelleri sağlamlaştırıyor.

2019-2020 eğitim öğretim yılına bir hafta erken başlayarak 6 ve 7.sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden bir önceki yılda görüp bu seneye temel oluşturacak konuları tekrar ediyor. 02 - 05 Eylül 2019 tarihlerinde saat 09.00 - 12.15 arası kendi kampüslerinde derslere giren öğrenciler bir önceki yılda gördükleri ve bu seneye temel olacak konuları, öğretmenleriyle birlikte eğlenerek, merak ederek ve sorgulayarak tekrar edecekler.

Öğrenciler, bu program için özel olarak hazırlanan dokümanlarla eksiklerinin neler olduğunu daha kolay tespit ederek bu bir haftayı eksiklerini kapamak için fırsata çevirecekler.

Yeni eğitim ve öğretim yılına tam ve eksiksiz hazırlanan öğrenciler, sene içerisinde de bu programın faydasını görecek, yeni bilgilerini eskilerle daha kolay birleştirerek “tam öğrenmeye” ulaşacaklardır.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.


Haber
:
Yasemin ŞENOCAK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
03 Eylül 2019, Salı 11:54
Okunma
:
757 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları