Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Milli Değerler Edirne ve Çanakkale Gezisi
Milli Değerler Edirne ve Çanakkale Gezisi
  • Paylaş
Çok gezen mi bilir çok okuyan mı diye düşündük sonra okuduğunu gezen diyerek ‘’Kalk Gidelim Edirne ve Kalk Gidelim Çanakkale’’ kitaplarını önce okuyup sonra gezmeye karar verdik.

Eğitimin Türkiye markası Okyanus Koleji ortaokul 5. Sınıf öğrencileri, kültür ve miras konusu ile ilgili Esra Alkan’ın Kalk Gidelim Edirne ve Kalk Gidelim Çanakkale kitaplarını okudular. Bu kitapla birlikte öğrenciler kitabı okurken Edirne ve Çanakkale şehirlerini karış karış gezdiler.

15-16  Nisan 2020 tarihinde ise yazar Esra Alkan ile Edirne ve Çanakkale şehirlerinin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde inceleme fırsatı bulacakları kültürel gezimizi gerçekleştireceğiz.

Asırlar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Edirne Türkiye’de görülmesi gereken şehirler listesinin en başında gelir. Edirne Marmara Bölgesi’nde yer alan, Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan ve 92 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış tarihimizde önemli şehirlerden birisidir.

Çanakkale ise, Anadolu topraklarının kuzeybatısında yer alan, hareketli ve köklü tarihiyle dikkat çeken bir kenttir. Asya ve Avrupa kıtalarının topraklarında kurulmuş olan şehir, tarih boyunca birçok uygarlığa yerleşim yeri olmuştur. Şehrin toprakları Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında gerçekleşen ve Türk tarihinde büyük bir öneme sahip olan Çanakkale Savaşı’na sahne olmuştur.

Kişi başı 760 TL olan Milli Değerler Edirne ve Çanakkale Gezisi katılmak için okul idarecileriyle ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerimizle iletişime geçebilirsiniz. Başvuru için son gün 28 Şubat Cuma 2020’dir.

Milli Değerler Edirne ve Çanakkale Gezisi hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sunum dosyasını indirmek için tıklayınız.


Haber
:
Sevda GÜL
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
15 Şubat 2020, Cumartesi 12:39
Okunma
:
809 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları