Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Lise Tercih ve Yerleştirme Süreci Nasıl İşler?
Lise Tercih ve Yerleştirme Süreci Nasıl İşler?
  • Paylaş
Liselere tercih dönemi devam ediyor. Tercihlerine yerleşemeyen veya yerleşmiş olsa da bir başka tercih yapmak isteyen öğrenciler nakil başvurusunda bulunabilecek.

Tam adı “Yerleştirmeye Esas Nakil Başvurusu” olan süreci bir ek yerleştirme takvimi olarak düşünebiliriz. Liselerdeki kontenjanların değerlendirilmesi, tercih dönemini kaçıranlar için telafi imkânı, yerleştiği okulu değiştirmek isteyenler için bir fırsat.

 

30 Temmuz’da açıklanan lise yerleştirme sonuçlarından memnun olan veya özel bir okula kayıt yaptıran öğrenci ve velilerin herhangi bir işlem yapması gerekmiyor. Unutulmamalı ki yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılır. LGS’ye girerek bir okula yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar “yerel yerleştirme” ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmuyor.

Yerleştirmeye esas nakiller, aşağıdaki “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 4 (dört) dönemde yapılacaktır. Bu 4 periyodun her birinde LGS Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 5 (beş), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için de en fazla 5 (beş) okul tercihi yapılabilecektir

Tercih işlemi e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokulmüdürlüğünden yapılacak ve yapılan tercihler mutlaka okul müdürlüğüne onaylatılmalı. Tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda kalacak.

İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul tercih etme zorunluluğu bulunmuyor. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk tercihini Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Tercih yapan öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu olmayacaktır.

Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtir. Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.

LİSELERE YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL TAKVİMİ TARİH İŞLEM

  • 06-10 Ağustos 2018 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
  • 13 Ağustos 2018 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı
  • 13-17 Ağustos 2018 ( Saat 17:00) ( Saat 17:00 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
  • 19 Ağustos 2018 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı
  • 27-31 Ağustos 2018 ( Saat 17:00) Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
  • 03 Eylül 2018 Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının İlanı
  • 03-06 Eylül 2018 Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
  • 08 Eylül 2018 Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Sonuçlarının İlanı
  • 17 Eylül 2018 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı

 

 

Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr ile https://e­okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacaktır. Velilerin tercih ve yerleştirme işlemleri süresince bu adresleri takip etmeli.

Detaylı bilgi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu için tıklayınız.

 

Haber
:
Bora Serhat Çelik
Editör
:
WEB OFİS
Tarih
:
29 Haziran 2018, Cuma 17:16
Okunma
:
3.698 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları