Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Lise Tematik Yazılar Yarışması Başlıyor...
Lise Tematik Yazılar Yarışması Başlıyor...
  • Paylaş
İnsanoğlunun duygu ve düşüncelerini diğer insanlarla paylaşabilmek ayrı bir sorumluluk ve mutluluktur. Her şeyden önce hayatı sahiplenmektir, insanların dertleriyle dertlenmek, sevinçleriyle sevinmektir. Kısacası yazmak hayatı paylaşmaktır.

İletişim, sanat ve edebiyat için bir araç olan yazının, duygusal ifade yoluyla stres düzeyini düşürdüğü biliniyor. Kendini yazarak ifade eden insanlar, hastalıklarını daha az problem ediyor ve daha çabuk iyileşiyor.

Dünya literatüründe “Neden yazıyoruz?” sorusuna verilmiş belki de en etkili yanıtlardan biri, Fransız yazar Sartre’dan gelmiştir. Öz yaşam öyküsünü anlattığı “okumak” ve “yazmak” başlıklı iki bölüm içeren “Sözcükler” adlı kitabında Sartre, okumayı ve yazmayı bir “ihtiyaç” olarak görüyordu. Başyapıtı kabul edilen “Bulantı”nın kapanış cümlelerinde açıkça belirtildiği gibi, Sartre’a göre genelde tüm yaratıcı eylemler ve dolayısıyla bunlardan biri olan edebiyat bir varoluş biçimiydi.

İkinci örnek Sait Faik‘ten. Sait Faik, yazma ihtiyacını şu sözlerle anlatıyor: “Söz vermiştim kendime: Yazı bile yazmayacaktım. Yazı yazmak da, bir hırstan başka ne idi? Burada namuslu insanlar arasında sakin, ölümü bekleyecektim; hırs, hiddet neme gerekti? Yapamadım. Koştum tütüncüye, kalem, kâğıt aldım. Oturdum. Adanın tenha yollarında gezerken canım sıkılırsa küçük değnekler yontmak için cebimde taşıdığım çakımı çıkardım. Kalemi yonttum. Yonttuktan sonra tuttum öptüm. Yazmasam deli olacaktım.”

Okyanus Koleji Lise kademesi olarak çocuklarımızın hem okumalarına hem de yazmalarına ehemmiyet vermekteyiz. “Tematik Yarışmalar” başlığıyla çocuklarımızın hem kendilerini ifade edebilecekleri bir mecra oluşturmayı hem de ilgili ünitelerde işlenen türlerin tam anlaşılması adına öğrenmeyi sağlamayı amaçlamaktayız. Umuyoruz ki tüm öğrencilerimiz bu uygulamayı bir fırsat olarak görür ve katılım sağlar.

Şimdiden katılım gösterecek olan öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz.


Haber
:
Abdulkadir ARSLAN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
26 Ekim 2020, Pazartesi 14:53
Okunma
:
554 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları