Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Laboratuvar Uygulama Sınavı
Laboratuvar Uygulama Sınavı
  • Paylaş
Ortaokul P-wise eğitim sisteminin en önemli amaçlarından biri öğrencilerin iyi bir fen okuryazarı olarak yetiştirilmesidir. Bu amaç Fen Bilimleri dersinin de temelini oluşturmaktadır. İyi bir fen okuryazarı olan bireyler doğayı ve doğal olayları anlama noktasında daha başarılıdırlar.

Bilimsel süreç becerileri bilim insanlarının bilgiye ulaşmada ve bilgiyi işlemede kullandıkları yol ve yöntemlerdir. Bilimsel süreç becerilerinin geliştirilmesi öğrencilere problem çözme, eleştirel düşünme, karar verme, cevaplar bulma ve meraklarını giderme olanağı verir. Araştırma becerileri öğrencilerin sadece fen hakkındaki birtakım bilgileri öğrenmelerini sağlamaz, aynı zamanda bu becerilerin öğrenilmesi onların mantıklı düşünmelerine, makul sorular sorup cevap aramalarına ve günlük hayatta karşılaştıkları problemleri çözmelerine yardımcı olur.

Okyanus Kolejleri 5-6-7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla 16 Ocak 2021 Cumartesi günü online olarak gerçekleştirilecek olan LUS (Laboratuvar Uygulama Sınavı) Bilimsel Süreç Testi ile Fen Bilimleri dersinde öğrencilere aktarılan bilimsel sürecin basamakları ile ilgili teorik bilgilerin öğrenilme sürecini değerlendirmiş olacağız.

Değerlendirme sonucunda öğrencilerimiz Okyanus Pusulam üzerinden LUS raporlarını inceleyebilecekler, süreçte öğretmenlerimiz tarafından yapılacak yönlendirmelerle bilimsel süreç performanslarını geliştirerek iyi bir fen okuryazarı niteliği kazanacaklardır.


Haber
:
Memnune GÖKDEMİR
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
12 Ocak 2021, Salı 10:20
Okunma
:
4.493 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları