Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZ SERGİSİ
KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZ SERGİSİ
  • Paylaş
Amacımız kültürel zenginliklerimizi öğrencilerimize tanıtmak ve bunun önemini kavratmaktır.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapması ve binlerce yıllık bir geçmişe sahip olması nedeniyle ülkemiz, çok çeşitli kültürel özelliklere sahiptir. Kültür ve medeniyetler beşiği olan ülkemizin hemen hemen her yöresinde, estetik bakımdan göz kamaştıran farklı oyunlara, giysilere, müziklere ve el sanatlarına rastlanır. Bu da yurdumuzun kültürel alandaki zenginliğinin bir göstergesidir.

Kültür ve doğa varlıklarının zenginliği açısından özel bir yere sahip olan ülkemizde, bu değerlerin niteliklerini ve olanaklarını bilmek ve bunların kültürel kimliğimizin ayrılmaz bir parçası olarak korunmasını sağlamak her bireyin sorumluluğudur. Bundan dolayı Sosyal Bilgiler dersi kapsamında 5. sınıflarımızın katılımı ile ülkemizin kültürel zenginliklerinin yer aldığı bir sergi açmayı planlıyoruz.

Amacımız  kültürel zenginliklerimizi öğrencilerimize tanıtmak ve bunun önemini kavratmaktır. Ayrıca  bu çalışma ile Türk kültürünü ve tarihini oluşturan temel öge ve süreçleri kavratarak millî bilincin oluşmasını sağlayıp, kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi gerektiğini  öğrencilerimize benimsetmeye çalışıyoruz.

Bunun için de her millet kendi, kültürü ile yakından ilgilenmek, bunu beslemek ve geliştir­mek durumundadır.

Kültür ve doğa varlıklarının zenginliği açısından özel bir yere sahip olan ülkemizde, bu değerlerin niteliklerini bilmek ve bunların kültürel kimliğimizin ayrılmaz bir parçası olarak korunmasını sağlamak her bireyin sorumluluğudur.


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
29 Kasım 2022, Salı 16:00
Okunma
:
761 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları