Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kariyer ve Gelişim Saati Sadece Okyanus Kolejlerinde
Kariyer ve Gelişim Saati Sadece Okyanus Kolejlerinde
  • Paylaş
2014 yılından bu yana Okyanus Kolejleri Liselerinde haftalık ders programında yer alan Kariyer ve Gelişim Saati'nin (KGS) içeriği, uluslararası eğitim ve iş dünyası kuruluşlarınca tanımlanmış olan 21. yüzyıl yetkinlikleri çerçevesinde tasarlanıyor. Okyanus Kolejlerinde Kariyer Esaslı Yetenek Sistemi (KEYS) ile öğrencilerin bugün ve yarın başarı kapılarını açacak anahtar becerilerle donanması amaçlanıyor.

Gençlerin bireysel, sosyal, mesleki gelişim ihtiyaçlarını karşılamak ve onların 21. yüzyılın profesyonel çalışma yaşantısına hazırlanmasına fırsat olması için tasarlanan KEYS'in önemli bir parçası da Kariyer ve Gelişim Saati'dir. Bir rehberlik hizmeti olan Kariyer ve Gelişim Saatlerinin tasarlanırken iki temel yaklaşım gözetilmekte: Bunlardan ilki; öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine, eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanmalarına ve gizil güçlerini en uygun şekilde kullanmalarını ve geliştirmeleri sağlamaktır. Diğeri ise KGS içeriklerinin tasarlanmasına kılavuz olan diğer kavramlar ise 21. Yüzyıl Öğrenme Çerçevesi’nde ele alınan başlıklardır.

21. yüzyıl yetkinlikleri ifadesiyle tanımlanan ve öğrencilerimize kazandırmayı amaçladığımız yetkinlikler ve alt beceriler: Öğrenme ve İnovasyon Yetkinlikleri: Yaratıcılık ve inovasyon, eleştirel düşünme ve problem çözme, ietişim ve işbirliği becerileri.

Bilgi, Medya ve Teknoloji Yetkinlikleri: Bilgi okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, bilişim ve iletişim teknolojileri okuryazarlığı. Yaşam ve Kariyer Yetkinlikleri: Esneklik ve uyum sağlayabilirlik, inisyatif alma ve özyönlendirme, sosyal ve kültürlerarası beceriler, üretkenlik ve hesap verebilirlik, liderlik ve sorumluluk.


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
29 Aralık 2020, Salı 14:10
Okunma
:
694 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları