Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kariyer Profil Testi Uygulanıyor Gelecek Tasarlanıyor Gençler Kariyer Rotasını Bugün Çiziyor
Kariyer Profil Testi Uygulanıyor Gelecek Tasarlanıyor Gençler Kariyer Rotasını Bugün Çiziyor
  • Paylaş
Yetenek Merkezli Eğitim Modeli ile Okyanus Kolejleri liselerinde Kariyer Esaslı Yetenek Sistemi (KEYS) uygulanıyor. Yeteneği kariyere dönüştüren KEYS'te öğrencilerimiz kariyer bilinci kazanıyor ve yetenekleriyle kariyer yaşantılarını şekillendirebileceklerini fark ediyor. Okyanus Kolejlerinde bu doğrultuda yapılan çalışmalardan biri de öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini tanımalarına yardımcı olan araçlardan Kariyer Profil Testi'dir.

Tüm lise öğrencilerimize ve pek yakında lise öğrencisi olacak olan 8.sınıf öğrencilerimize uygulanan Kariyer Profil Testi, çağdaş kariyer danışmanlık kuramlarının ışığında hazırlanmış bir ölçektir. Okyanus PUSULAM üzerinden erişilen bu online ölçek 15 dakika kadar kısa sürede uygulanabiliyor. Kariyer Profil Testi uygulandıktan sonra öğrenci adına düzenlenen Kariyer Profil Raporu yine Okyanus PUSULAM üzerinden yayınlanıyor, öğrencinin erişimine açılıyor. Öğrencilerin kişisel özellikleri ve kişisel özelliklerine uygun meslekleri bu raporda görüntüleniyor. Ölçek raporu okul Psikolojik Danışma ve Rehber Öğretmenlerimizin öğrencilerimizle kariyer odaklı görüşmelerinde önemli veri sağlıyor. Öğrencilerimiz gelecek hayallerini gerçek yapacak planlamalarını Okyanus Kolejlerinin gelişimsel kariyer rehberlik çalışmalarıyla yapıyor.


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
07 Nisan 2021, Çarşamba 15:42
Okunma
:
581 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları