Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kalk Gidelim Edirne ve Çanakkale Yazar Söyleşisi
Kalk Gidelim Edirne ve Çanakkale Yazar Söyleşisi
  • Paylaş
Kalk Gidelim kitap serisinin yazarı Esra Alkan, "Kalk Gidelim! Yazar Söyleşisi’’ kapsamında Okyanus Kolejleri'nin Adana, Bornova, Eryaman, İncek, İnegöl, Keçiören, Konyaaltı, Lara, Mavişehir, Nilüfer ortaokullarında 19 Şubat 2021 - 26 Mart 2021 tarihleri arasında online olarak öğrencilerle buluşacak.

Çocuklara keşif heyecanı verecek gezi kitapları yazarı Esra Alkan “Seyahat etmek, öykülerin içinde yaşamaktır” diyor. O, pek çok ülkeyi görmüş bir gezgin. Anadolu gezileri yaparken TRT için “Kalk Gidelim” adlı seyahat kültürü izlencesini hazırlamış. Elli iki bölüm süren izlencenin ardından kitaplarını çocuklar için yazma fikri doğmuş. “Kalk Gidelim” dizisinin masa başından değil sahadan yazılmış olması değerli.

Esra Alkan’ın Kalk Gidelim Çanakkale ve Kalk Gidelim Edirne kitapları ile öğrenciler bu şehirleri tanıma fırsatı bulacaklar. Yaşayarak öğrenmeyi ilke edinmiş olan Sosyal Bilgiler zümresi, bu etkinlikle öğrencilerine Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıma fırsatı sunacak. Tanıdıkça ülkelerine bağlılıkları ve hayranlıkları daha da artarak. Ayrıca Esra Alkan’ı yakından tanıyarak yazarlık tecrübesi hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Yetenek Merkezli Eğitim Modeli kapsamında bu çalışmalarla öğrencilerin sosyal bilimler okuryazarlık becerileri kazanmaları hedefleniyor.


Haber
:
Sevda GÜL
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
15 Şubat 2021, Pazartesi 16:17
Okunma
:
1.169 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Esra Alkan / 21 Şubat 2021, Pazar 12:15
Birlikte olmaktan ben de çok mutlu oluyorum. Yaşama çağrıdır benim için seyahat derken çocuklarımızla öğretmenlerimizle paylaşmak ve seyahatin nasıl edebiyat olabildiğinden sözü açıp genişletmek, harika.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları