Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Haritada Kaybolmak ve Kraliçe'yi Kurtarmak Kitaplarının Yazarı Vladimir Tumanov Özel Olarak Çektiği Video İle Öğrencilerimizle Buluşuyor!
Haritada Kaybolmak ve Kraliçe'yi Kurtarmak Kitaplarının Yazarı Vladimir Tumanov Özel Olarak Çektiği Video İle Öğrencilerimizle Buluşuyor!
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Sosyal Bilgiler ve Matematik zümresinin 6. Sınıf öğrencilerine okuttuğu Haritada Kaybolmak ve Kraliçe’yi Kurtarmak kitaplarının yazarı Vladimir Tumanov 21- 25 Mart tarihlerinde özel olarak çektiği video ile öğrencilerimizle buluştu.

Vladimir Tumanov, matruşkaları ve Tverskaya caddesi ile ünlü Rusya’nın Moskova kentinde 1961 yılında hayata gözlerini açmıştır. Haritada Kaybolmak ve Kraliçeyi Kurtarmak isimli kitapların yazarıdır. Genel olarak doğa bilimleri felsefesinin matematik yansımalarını ve yaşadığımız Dünya’yı çocuklara daha iyi anlatabilmenin mücadelesini eserleriyle ortaya koymaktadır.

İlk eserlerini çocuklara matematik dersini öğretmek için verdiği bilinmektedir. Kraliçe’yi Kurtarmak kitabı yazdığı ilk eserdir. Bu kitabın yoğun ilgi görmesinden sonra Dünya’da ilk kez yayınlanan Haritada Kaybolmak adlı eseri Türkçe çıkarak okurla buluşmuştur. Türkiye’de ve Dünya’da büyük bir okur kitlesi bulunan Vladimir Tumanov çocukların ve ailelerin büyük beğenisini kazanmıştır.

Kraliçeyi Kurtarmak adlı kitabın konusu matematikle arasında mesafe olan Aleks’in Zümrüt Kraliçe’yi ve ülkesini kurtarmak için problemlerle uğraşmak zorunda kaldığı fantastik bir yolculuktur.

Haritada Kaybolmak kitabı Vladimir Tumanov’un ülkemizde çok fazla kişinin beklediği Dünya’da ilk kez Türkçe olmasından dolayı büyük heyecan duyulan değerli bir kitaptır. Coğrafya ve çocukların zor ve neşeli dünyasını başarılı şekilde aktarılan bir başka başyapıttır.

Okyanus Kolejleri Ortaokul Sosyal Bilgiler ve Matematik zümre öğretmenleri rehberliğinde izlenen video sonrası öğrenciler kitaplar hakkındaki yorumlarını yaptılar.
 


Haber
:
Sevda GÜL
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
26 Mart 2022, Cumartesi 10:27
Okunma
:
926 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Eylül Çeliktaş / 29 Mart 2022, Salı 17:25
Güzel bir kitaptı.400 bilmece boyunca olan tüm sorunlar özellikle ilgimi çekti
Mehmet Eren Yorulmaz / 29 Mart 2022, Salı 19:04
Kraliçeyi Kurtarmak kitabını sevdim ama çocuğun sınavda o kalemi kullanması bana hile gibi geldi.
Haritada Kaybolmak kitabını çok sevdim ama bu kitaptaki iki kardeş o şekerleri gizlice yememeliler
Ahmet Ege Dogan / 29 Mart 2022, Salı 19:37
Ben kitabı çok beğendim çünkü matematiği seven biriyim ama kitabın ilk başında hocalarıyla serüven yapabilirler böylede çok güzel.Birde haritada kaybolmak kitabında 8. Bölüm olan lucky bölümü güzeldi en güzel bölümdü bence ama o kadını kazıp çıkartmaları yerine direkt tuzaklarla dolu bir odadan kutarabilirlerdi.bize bu güzel kitabı sundugunuz için teşekkür ederim.
Naz Aydoğan / 29 Mart 2022, Salı 20:37
Kraliçeyi Kurtarmak kitabı çok güzeldi. Özellikle Aleks’in bulduğu o kalemi ben de bulmayı çok isterdim. Haritada kaybolmak kitabını o kadar çok beğenmedim.
Diyar Yaren Yıldırım / 29 Mart 2022, Salı 20:52
Kitaptaki bilmeceler ve karakterler çok yaratıcı ve güzeldi
Aslı Aktürk / 29 Mart 2022, Salı 21:15
İkiside çok güzel kitaplardı. Çok güzellerdi ve iyiki okumuşum dedeiğim kitaplardanlar.
Zeynep Naz Şenay / 29 Mart 2022, Salı 21:30
Kraliçeyi kurtarmak adlı kitabı okudum,çok eğlenceli ve sürükleyeci bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bence konusu çok yaratıcı ve matematik dersine olan bakış açısında değişiklir yaratıyor,fakat Aleks'in ilk sınavdan kalem sayesinde yüz almasını adil bulmadım Aleks'in çalışmadan yüz alması kötü bir örnek olmuş.Kalemi aldıktan sonra daha rahat anlayabilseydi daha güzel olurdu bence onun dışında gayet eğlenceli bir kitaptı.
Futkan Timuçin Özaktas / 30 Mart 2022, Çarşamba 08:39
Çok beğendim mükemmel olmuş yazarın eline sağlık.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları