Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Grup Rehberliğiyle YKS Başarı Destek Programı
Grup Rehberliğiyle YKS Başarı Destek Programı
  • Paylaş
Okyanus Kolejlerinde 9. Sınıftan itibaren Üniversite Hazırlık Sistemi (ÜHS) uygulanıyor.

MAPP Kariyer Testi, Pusulam Hedef Belirleme çalışması, Kariyer Kulüpleri etkinlikleri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümünde bireysel görüşmeler, Adım Adım YKS, TYT ve AYT Deneme Sınavları uygulamaları, PDR bölümünün sınav rehberliği seminerleri, uzman konferansları, Kariyer Konuşmaları, YKS Kampları, konu tamamlama ve soru çözümü etüt saatleri gibi birbirini tamamlayan sistemli bir yaklaşımın yürütüldüğü ÜHS’ye Akademik Başarıyı Destek Programı (ABDP) ismi verdiğimiz grup oturumları da eklendi.

PDR öğretmenlerinin liderliğinde yürütülen ABDP grup oturumlarında, öğrencinin test başarısına engel içsel faktörleri fark etmesi ve aşması amaçlanıyor. Sınav başarısında aynı güçlüğü yaşayan akranlarıyla birlikte bupsiko-eğitim sürecine katılan öğrenciler, sınavlarında kişisel derecelerini elde edecekleri bir tutum değişikliği kazanacak.

ABDP; motivasyon, benlik saygısı, sınav kaygısı ve akademik başarı alanındaki kuramsal bilgiler ile bilişsel davranışçı yaklaşımların eğitimde uygulamasına ilişkin örneklerin incelenmesi sonucu hazırlandı. Gruba katılacak öğrenciler, Ölçme ve değerlendirme Bölümünün hazırladığı, öğrencilerin başarı testleri değerlendirilerek oluşan sınav analizlerine göre idareci ve rehber öğretmenler tarafından belirlenecek.
 


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
06 Şubat 2020, Perşembe 10:54
Okunma
:
718 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları