Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Eğlenceli Tarih Yazar Etkinliği
Eğlenceli Tarih Yazar Etkinliği
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Sosyal Bilgiler zümresi 7. sınıflarda işlenen "Türk Tarihinde Yolculuk" Ünitesi kapsamında yazar etkinliği düzenliyor.

"Hocam Sağ Olsun: İmza Padişah" kitabının yazarı Metin Özdamarlar, "Eğlenceli Tarih" etkinliği adı altında Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerindeki ortaokul öğrencileri için yazarlık deneyimini paylaştığı bir video hazırladı. Bu videoda "Hocam Sağ Olsun: İmza Padişah" kitabının yazarı Metin Özdamarlar, “Eğlenceli Tarih" serisine nasıl başladı? Kitabı yazarken nelerle karşılaştı neler yaşadı? Kitabı yazma amacı nedir? Gibi bir çok sorunun cevabını öğrencilerimize hazırladığı video ile açıklayacak.

Öğrenciler Tarih Okuryazarlığını Öğrenecekler

Tam öğrenmeyi ilke edinmiş farklı yöntemlerle ders işleyen Okyanus Kolejleri Sosyal Bilgiler öğretmenlerimiz kalıcı öğrenmeyi amaçlamaktadırlar. Öğrencilerimiz önce Hocam Sağ Olsun: İmza Padişah kitabını okudular. Sonra ise Eğlenceli Tarih etkinliği ile yazarlık deneyimi kazanırken Tarih Okuryazarlığı becerisini kazanmaktadırlar. Bu çalışmalarımız ile öğrencilerimize, Türk Tarihini öğreterek tarih bilinci oluşturulmaya çalışılmaktayız. Bu çerçevede bu etkinlik Okyanus Kolejleri ortaokul öğrencilerinin Türk milletine, bayrağına ve Türk ordusuna karşı sevgi, saygı ve güven duygusunu artırmayı amaçlamaktadır.

 


Haber
:
Sevda GÜL
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
15 Şubat 2021, Pazartesi 16:13
Okunma
:
1.362 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Sabiha Ebcim / 15 Şubat 2021, Pazartesi 21:36
Osmanlı Padişahları'da sizler gibi birer öğrenciydi sevgili çocuklar! Onların öğretmenlerini ve öğrenciliklerini bizlere sunan sayın Metin Özdamarlar'a teşekkür ederim.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları