Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 9. ve 10. Sınıflarımız İçin Çoklu Zekâ Envanteri Uygulanıyor
9. ve 10. Sınıflarımız İçin Çoklu Zekâ Envanteri Uygulanıyor
  • Paylaş
9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz için Çoklu Zekâ Envanterimiz yayınlandı.

Ölçek uygulandıktan sonra öğrencilerimizin ismine özel Çoklu Zekâ Profili oluşturuluyor. Öğrencinin ölçeğe verdiği yanıtlara göre en baskın olan zekâ alanı hakkında detaylı bir değerlendirme yapılıyor. Öğrencilerimizin kendini tanıması ve akademik başarılarına rehberlik edecek bu ölçeğin raporunda diğer zekâ alanları hakkında da bilgiler sunuluyor.

Çoklu zekâ kuramı, zekânın çok yönlü olduğunu ileri sürer ve bireylerin sahip oldukları doğal veya potansiyellerini bulmayı ve geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim-öğretim yaklaşımıdır. Zekânın türlerini ilk tanımlayan Howard Gardner diyor ki: “Herkesin kolaylıkla öğrenebildiği bir yol mutlaka vardır. Önemli olan eğitimcilerin ve ailelerin çocuklarının ilgi ve yetenek alanlarını dikkatle gözlemleyerek, onları kendilerini güçlü hissettikleri alanlara yönlendirmeleri ve bu şekilde öğrenme süreçlerine yardımcı olabilmelidir.Biliyoruz ki öğrencimiz farklı zekâ bileşenlerini tanıyabilirlerse karşılaşacağı sorunları çözmede başarılı olabilir, daha kolay öğrenir ve gelişmekten keyif alır.

Çoklu Zekâ Envanterini internet ortamında Okyanus Kolejleri PUSULAM platformunda uygulayacak.


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
21 Mart 2022, Pazartesi 09:52
Okunma
:
1.063 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları