Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 2018 Türkiye İnovasyon İkinciliği Okyanus Kolejlerinde!
2018 Türkiye İnovasyon İkinciliği Okyanus Kolejlerinde!
  • Paylaş
BARGEM bilimsel projelerimiz kapsamında öğretmenimiz Ünzile Orhan ile öğrencilerimiz Elif Kaplan ve İrem Naz Oymak, “Prina ile Beton Yapımı” projeleriyle 5. Başakşehir İnovasyon Yarışması’nda Türkiye 2.si oldular.

Türkiye’deki ilk Living Lab olma özelliğini taşıyan Başakşehir Living Lab ve Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenmekte olan 5. Başakşehir İnovasyon Yarışması Ödül Töreni Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Üyesi Orhan Öge, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Başakşehir Belediye Başkanıyasin Kartoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

20 Aralık Perşembe günü Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende ortaokul, lise, üniversite ve öğretmen/öğretim kategorilerinde ilk 3’e giren projeler ödüllendirildi.

Okyanus Koleji BARGEM çalışmaları kapsamında Güneşli Okyanus Koleji Fen Bilgisi öğretmenimiz Ünzile Orhan ile öğrencilerimiz Elif Kaplan ve İrem Naz Oymak tarafından hazırlanan “Prina ile Beton Yapımı” isimli projemiz ortaokul kategorisinde Türkiye 2.si olarak ödüllerini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Üyesi Orhan Öge’den aldılar.

Öğrencilerimiz zeytin atığı olan prinanın yapı malzemesi olarak kullanılması ile atık maddelerin geri dönüşümü için önemli ve çevre dostu olan bir proje geliştirdiler. Atık niteliğindeki prina, hem geri dönüşüm sağlamak hem de binalarımızı sağlamlaştırmak, böylelikle can ve mal kayıplarını önlemek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak için binaların yapımında kullanılan beton blokların içeriğinde kullanılabileceğini belirttiler.

Öğretmenimiz ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Haber
:
Duygu YAVUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
24 Aralık 2018, Pazartesi 10:39
Okunma
:
1.737 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları