Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Okyanuslu Öğrencilerin Büyük Başarısı
13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Okyanuslu Öğrencilerin Büyük Başarısı
  • Paylaş
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen, 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Bölge Finalleri Ödül Törenleri 28 Mart Perşembe günü 12 farklı bölgede TUBİTAK Bölge Koordinatörlüklerince gerçekleştirildi.

Okyanus Koleji lise öğrencileri, 25-28 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen; İstanbul Avrupa, İstanbul Asya, Ankara, Adana, Bursa, Konya, Malatya, Van ve İzmir TÜBİTAK Bölge Finalleri'nde binlerce proje ile yarıştı. Matematik, Fizik, Biyoloji, Kimya, Türkçe, Tarih, Teknolojik Tasarım, Yazılım, Coğrafya ve Değerler Eğitimi alanlarında hazırladıkları birbirinden değerli toplam 40 Bilimsel Proje ile TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finallerine katılarak damga vurdu.

En çok proje ile finallerde yer alan okul unvanını elde eden Okyanus Kolejleri aldığı ödüllerle de başarısını taçlandırdı. Yazılım, Teknolojik Tasarım, Coğrafya ve Biyoloji kategorilerinden 5 BİRİNCİLİK. Kimya, Türkçe, Değerler Eğitimi ve Tarih kategorilerinden 5 İKİNCİLİK. Türkçe ve Fizik kategorilerinden 2 ÜÇÜNCÜLÜK. Kimya ve Türkçe kategorilerinden 2 MANSİYON olmak üzere toplamda 14 ödül alan Okyanus Koleji öğrencileri büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye genelinde en fazla bilimsel proje çalışması yürüten ve her yıl en çok proje ile TÜBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve onlara desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen başta BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye Finallerinde Okyanus Kolejleri'ni temsil edecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Final sergisi 29 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihinde ELAZIĞ’ da gerçekleşecektir.

Ödül alan projeler için tıklayınız.


Haber
:
Abdullah KARALAR
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
28 Mart 2019, Perşembe 16:59
Okunma
:
7.439 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları