Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 1. Ulusal Okyanus Koleji Astronomi ve Uzay Konferansı Başarıyla Gerçekleşti
1. Ulusal Okyanus Koleji Astronomi ve Uzay Konferansı Başarıyla Gerçekleşti
  • Paylaş
Okyanus Koleji Ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen 1. Ulusal Okyanus Koleji Astronomi Ve Uzay Konferansı 22-25 Ekim tarihlerinde Antalya’da gerçekleşti.

Neden Astronomi ve Uzay Bilimleri?

Dünya’ da “Uzay Çağı” hakkındaki çalışmaların giderek hızlandığı bu günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fen Bilimleri öğretim programındaki yaptığı Astronomi konularını güncellenmesi göz önünde bulundurulmuştur. Okyanus Koleji öğrencilerinin, uzay çağına adaptasyon sürecini hızlandırmak, onları astronomi hakkında bilinçlendirmek ve ileride ülkemize katkı sağlayacak bireyler haline getirmek hedeflenmiştir.

Neler Yapıldı?

Bu hedef doğrultusunda, katılım sağlayan ortaokul öğrencilerine, detaylı bir temel astronomi eğitimi verilerek, öğrendikleri bilgileri pekiştirmek adına bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

“Temel Astronomi Kavramları” , “Güneş Sistemi” , “Yıldızlar ve Galaksiler” , “Yıldız Evrimi ve Kozmoloji” , “Uzay Kirliliği” , “Uzay Teknolojileri ve Uzay Yolculukları” , “Kütle Çekim ve Karadelikler” ana başlıkları altında eğitim gören öğrenciler, gece gözlemleri, Dream Planet Workshop, Galileskop yapımı ve planetaryum etkinlikleri gibi bir çok uygulama ile bilgilerini kalıcı hale getirdi.

Ayrıca öğrenciler TÜBİTAK Ulusal Gözlem evine bağlı BİTOM ( Bilim Toplum Merkezi) ‘da eğitim alarak, atölye çalışmalarına dâhil oldular.

Konferansa Katılan Öğrencilerin Kazanımları Nelerdir?

  • Astronomi ve Uzay Bilimleri hakkında kalıcı ve detaylı bilgi edindiler.
  • Edindikleri bu bilgileri sosyal ve kültürel anlamda kullanmayı öğrendiler.
  • Astronominin hayret verici dünyasında gezinirken hayal güçleri gelişip, günlük hayattaki olaylara bakış açıları genişledi.
  • Astronomi ve Uzay Bilimleri hakkında oluşan kulaktan dolma, yalan yanlış bilgilerden sıyrılarak, bu alan hakkındaki gerçek ve bilimsel bilgileri öğrendiler.
  • Dünya’ da ve ülkemizde uzay çağı için yapılan çalışmaları öğrenek, kendilerini ve hayal güçlerini bu sürece dâhil ettiler.
  • Astronomi ve Uzay Bilimleri alanında kavram yanılgılarını giderdiler.

Organizasyonu Planlayan ve Uygulayan Takım

Organizasyon Lideri – Sabiha EBCİM ( Okyanus Kolejleri Ortaokul Ana Bölüm Başkanı)

Organizasyon Koordinatörü  - Semih İNAN ( Okyanus Kolejleri Ortaokul Fen Bilimleri Bölüm Başkanı)

Eğitim Koordinatörü – Astronom Abdullah KARALAR ( Okyanus Kolejleri Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Sorumlusu)

Ulaşım, Konaklama ve Lojistik Destek Ekibi – J. Abbas YAGHOBİ ve Ekibi ( Majole Education & Travel Kurucusu)

Eğitmen Kadrosu – Prof. Dr. Zeki EKER ve Ekibi ( TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi Eski Müdürü ve Akdeniz Üniversitesi Astronomi ve Uzay Teknolojileri Bölümü Akademisyeni)

Dört gün boyunca dolu dolu geçen konferansın açılış konuşmasında söz alan Prof. Dr. Zeki Eker ‘’Geçtiğimiz 30 yılda alınan Nobel Bilim Ödüllerine baktığımızda konuların yarısı, Astronomi ve Uzay Bilimleri hakkındadır. ”  diyerek, Uzay Bilimlerinin önemine dikkat çekti. Ayrıca Okyanus Koleji’ne uzay bilimlerine verdiği destek ve önemden dolayı teşekkür etti.

Okyanus Koleji Ortaokul Ana Bölüm Başkanı Sabiha Ebcim ise; ilki gerçekleşen bu konferansın öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini göz önünde bulundurarak, önümüzdeki her yıl organizasyonun ikincisi, üçüncüsü… ile geleneksel hale geleceğinin müjdesini verdi.

Organizasyonun son gününde tüm öğrenciler katılım sertifikalarını alarak, Antalya’ da gerçekleştirilen kültürel gezilerle konferansı tamamladılar.


Haber
:
Abdullah Karalar
Editör
:
Murat Akdemir
Fotoğraf
:
Murat Akdemir
Tarih
:
27 Ekim 2018, Cumartesi 16:59
Okunma
:
2.748 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları