Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | "Kayıp Masalın Şifresi" Yazarım ile Söyleşi Mahir Çipil
"Kayıp Masalın Şifresi" Yazarım ile Söyleşi Mahir Çipil
  • Paylaş
Murat yaz tatilini anneannesinin yanında, Yenice’de geçirecektir ama yapacak hiçbir şey bulamadığından canı çok sıkılmaktadır. Kasabanın internet sitesi sayesinde, Kuzey Yıldızı adlı teknede vakit geçiren dört çocukla tanışır ve her şey böylece değişir.

Beş çocuk teknedeki sandıklardan birinde yüzyıllar önce yazılmış gizemli bir defter bulurlar; sayfalarında bir oyun gizlidir. Defteri yazan yaşlı tüccar, ninesinden dinlediği ve çok sevdiği bir masalı dörde bölüp dört ayrı şehre bırakmıştır. Parçaların yerini göstermek içinse birçok bilmece yazmıştır. Bir balıkçı ve denizkızını anlatan bu eski masalın rotası, tekneyle şifrelerin peşine düşen çocukları nefes kesici bir yolculuğa çıkaracaktır.

Çocuklar, Mahir Çipil’in yazdığı bu sürükleyici romanda bir yandan bilmeceleri çözmeye çalışırken bir yandan da Dünya’nın Yedi Harikası, Karamanlıca dili, Ayasofya’nın yapımı gibi çeşitli konularda tarihi bilgiler edinecekler. Parçalarını topladıkça bölüm bölüm okuyacakları masal, onları denizaltında büyülü bir dünyaya götürecektir.

Bu büyülü dünyanınn güzel etkinlikleri için 11,12 ve 13 Mayıs tarihlerinde tüm 7.Sınıflarımızı Saat 18.30'da zoom üzerinden yapılacak olan söyleşimize davet ediyoruz.


Haber
:
Kübra ER
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
29 Nisan 2022, Cuma 17:57
Okunma
:
1.657 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları