Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | "Bir Matematik Hikayesi" Yazarım ile Söyleşi Sümeyra Güzel
"Bir Matematik Hikayesi" Yazarım ile Söyleşi Sümeyra Güzel
  • Paylaş
Matematiği sevmek ya da sevmemek. İşte bütün mesele bu!

Matematiğe karşı beslenen önyargıları yıkmak ve çocukları sayıların dünyasına yaklaştırmak gibi idealist bir felsefesi bulunan deneyimli öğretmen Sümeyra Güzel'in kaleme aldığı Bir Matematik Hikâyesi; matematiğin gündelik hayatımızdaki yerine dikkat çekiyor.
Sayıların ardında yatan gerçekleri merak edenlerin ya da her fırsatta matematiğin ne kadar zor ve gereksiz olduğunu dile getirenlerin zihinlerinde uçuşup duran soru balonlarına yanıt bulmaya çalışan bu sohbet tadındaki kitap, öğreticiliğe kaçmadan, matematiği yürekten sevmenin kısa yollarını paylaşıyor. Mizahtan beslenen eğlenceli üslubuyla, hem güldüren hem de düşündüren Bir Matematik Hikâyesi, farkında olmadan kullandığımız matematiksel durumlara işaret ediyor ve matematik bilenlerin işini şansa değil, akla bırakacaklarını hatırlatıyor.

Bir çay kaşığına kaç pirinç tanesi sığar?
Zenginin parası züğürdün nesine yarar?
Peki, bir tepsi mantının matematikle ne ilgisi var?

Usta kalem Sümeyra Güzel 6 Nisan 2022 tarihinde Okyanus Koleji 7. Sınıf öğrencileriyle online buluşarak kitaplarını heyecanla okuyan öğrencilerimizin merak uyandıran sorularını yanıtlayacak.
 


Haber
:
Hülya IMİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
31 Mart 2022, Perşembe 16:25
Okunma
:
716 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
mystafa kur / 04 Nisan 2022, Pazartesi 08:22
kitap fena degil
Nehir keskin / 06 Nisan 2022, Çarşamba 16:58
Kitabı sevdim mataemetik ile işgili değişik şeyler anlatıyor ve bence mateamtiği sevmeye yardımcı oluyor . Kitapta en beğendiğim kısım : Eyvah doaşndırıldık kısmı . Oradaki Hanife teyze gibi olmaksterdim bende . En beğenmediğim kısım pirinç tanesi sığar . Çünkü ben çok fazla oyle şeylere ilgi duymıyorum o yüzden ben beğenmedim .
GÖKTAN Pelit / 06 Nisan 2022, Çarşamba 17:40
Kitap guzel. Matematik in hayattaki yerini anlatiyor.
İremnur Özer / 06 Nisan 2022, Çarşamba 18:04
Bence kitap çok güzel daha sıradan kitaplar yerine bu şekilde öğrencilere hitap eden öğrencilerin matematik üzerinde ön yargılarını kıran kitaplar olmalı ve yazarımızında inanmasını ve kendine güvenmesinide çok beğendim.
İremnur Özer / 06 Nisan 2022, Çarşamba 18:05
Bence kitap çok güzel daha sıradan kitaplar yerine bu şekilde öğrencilere hitap eden öğrencilerin matematik üzerinde ön yargılarını kıran kitaplar olmalı ve yazarımızında inanmasını ve kendine güvenmesinide çok beğendim.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları